Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Τεράστιο ρίσκο αν δεν συμφωνήσουν Τρόικα-Ελλάδα - Πρέπει να βρεθεί λύση»

Στην ανάγκη να υπάρξει «οπωσδήποτε» συμφωνία μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ

Σε δήλωσή του στα «Νέα», στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης της Ένωσης Ολλανδικών Τραπεζών (VNB) που πραγματοποιήθηκε χθες στο Άμστερνταμ, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, δεν θα μπορούν να ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

«Θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ τρόικας και Αθήνας τις επόμενες ημέρες. Στην αντίθετη περίπτωση το ρίσκο είναι μεγάλο και δεν θα μπορέσουμε να λάβουμε αποφάσεις για την Ελλάδα στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup.

Όσον αφορά στη λύση που θα επιλεγεί για την χώρα μας, έπειτα από την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν έδωσε κάποια απάντηση, απλά παρέπεμψε στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές της τρόικας απάντησαν στο mail της κυβέρνησης τα ξημερώματα της Τετάρτης και ζητούν διευκρινίσεις για τα μέτρα και δεσμεύσεις για το δημοσιονομικό κενό, εάν τα αποτελέσματα αν δεν επιτευχθούν οι κυβερνητικοί στόχοι.

Συγκεκριμένα, στο mail που έφτασε τα ξημερώματα στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και στο υπουργείο Εργασίας οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν συγκεκριμένα σχέδια νόμου όπως, για παράδειγμα, στο θέμα των δημοσιονομικών αλλά και του ασφαλιστικού. Επίσης ζητάνε, από το υπουργείο Εργασίας, αναλυτικότερη ποσοτικοποίηση για το ποσό που θα εξοικονομήσει το υπουργείο από τις διασταυρώσεις επιδομάτων και συντάξεων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ