Παρίσι: Χωρίς συμφωνία έφυγαν από τη Villa Said Τρόικα και Χαρδουβέλης - Η συνέχεια αύριο στις Βρυξέλλες!

Αναχώρησαν λίγο πριν τις 14:00 από τη Villa Said, έδρα της ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ, οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ Κλάους Μαζούχ και  του ΔΝΤ Ρίσι Γκογιάλ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εντός του κτιρίου που διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις παραμένει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλλο.

O εκπρόσωπος της Κομισιόν, όπως έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η ανταποκρίτρια του Mega στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, δήλωσε πριν από λίγο ότι η συζήτηση "ήταν εντονη και εποικοδομητική και συνεχίζεται".

Πηγές της ελληνικής αποστολής αναφέρουν ότι οι δανειστές συνεχίζουν να πιέζουν για το δημοσιονομικό κενό αμφισβητώντας μεταξύ άλλων την απόδοση πολλών από τα μέτρα που προτάθηκαν από ελληνικής πλευράς. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι δεν διαφαίνεται προς το παρόν συμφωνία με την έννοια που ίσως ανέμενε η ελληνική πλευρά, δημοσιεύει το Capital.gr

Η ελληνική αποστολή έχει πολλά να συζητήσει με τον κ. Κοστέλλο ενόψει και του αυριανού κρίσιμου ραντεβού στις Βρυξέλλες. Συνεδριάζει το EuroWorkingGroup και ενόψει της διαφαινόμενης αδυναμίας να υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας,  ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τεχνικό επίπεδο εναλλακτικές προτάσεις για την παράταση του ελληνικού προγράμματος που θα πρέπει να απασχολήσει το Eurogroup στις 8/12.

Η σημερινή δεύτερη συνεδρίαση στο Παρίσι έλαβε χώρα μετά από ένα μαραθώνιο 13 ωρών χθες και σε μία ύστατη προσπάθεια προσέγγισης να κλείσει το χάσμα στο κομβικό κομμάτι του δημοσιονομικού κενού.

Σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών είναι προσκεκλημένος ομιλητής στο 1ο συνέδριο για τις Ελληνικές Εξαγωγές (Greek Exports Convention) που διοργανώνει η Τράπεζα Eurobank στο Ξενοδοχείο Intercontinental (αίθουσα Ballroom) και πηγές του ΥΠΟΙΚ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο αν η αποστολή αναχωρήσει νωρίς για Αθήνα, ο Γκίκας Χαρδούβελης να παραστεί.

Παράλληλα στις 6 μ.μ. ξεκινά στη Βουλή η δεύτερη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για τον προϋπολογισμό του 2015 με τον ΥΠΟΙΚ να εκπροσωπείται από τον Χρ. Σταϊκούρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ