Κατάληψη τώρα: Έτσι αποφάσισαν οι φοιτητές - Νέο ''κονταροχτύπημα'' με Φορτσάκη και Γκόλια!

Σε μόνιμο αναβρασμό φαίνεται πως βρίσκεται η πανεπιστημιακή κοινότητα, αφού την ώρα που δεν έχει προλάβει να συνέλθει από τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στην προσπάθεια συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών ήρθε νέο χτύπημα.

Μερίδα φοιτητών αντιδρά στην πρόταση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για ηλεκτρονική ψηφοφορία φοβούμενοι κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων και το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν αμέσως νέα μέτωπα καταλήψεων.

Τέσσερα «μέτωπα» έχουν δημιουργηθεί έως σήμερα ενώ εκφράζονται φόβοι ότι οι καταλήψεις θα συνεχισθούν. Συγκεκριμένα κατάληψη στην κοσμητεία Επιστημών Υγείας πραγματοποιούν φοιτητές από το πρωί της Τετάρτης μετά τις νέες προτάσεις του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρου Φορτσάκη για λήψη αποφάσεων από φοιτητές μέσω ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος, αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Η ένταση μεταφέρθηκε και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), όπου διεκόπη η συνεδρίαση της Συγκλήτου από ομάδα φοιτητών. Ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Γιάννης Γκόλιας δέχτηκε να εκφράσουν τις απόψεις τους και στη συνέχεια να αποχωρήσουν ώστε να ληφθούν αποφάσεις από το σώμα, ωστόσο εκείνοι επέμεναν και προσπάθησαν να εξαναγκάσουν τα μέλη της Συγκλήτου να τοποθετηθούν επί της ανακοίνωσης Φορτσάκη και μάλιστα να την καταδικάσουν υπογράφοντας συγκεκριμένο κείμενο. Κατόπιν αυτού η συνεδρίαση διακόπηκε και οι φοιτητές παρέμειναν στον χώρο του γραφείου της Πρυτανείας του ΕΜΠ το οποίο ελέγχουν και ουσιαστικά έχουν καταλάβει.

Η σκυτάλη στις καταλήψεις πέρασε αργά το απόγευμα στη Νομική Σχολή έπειτα από απόφαση της συνέλευσης των φοιτητών που συνεδρίαζαν από το πρωί της Τετάρτης. Η Σχολή θα παραμείνει κλειστή ως την Παρασκευή, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου οι φοιτητές. Σε κατάληψη μέχρι και το Σάββατο βρίσκεται ακόμη το Οικονομικό Τμήμα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (ΟΠΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ