Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Μέγαρο Μαξίμου: «Απορρίπτεται η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Α. Τσίπρα - Εξυπηρετεί κομματικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπάρχει καμία διάθεση επικοινωνίας»

Απορρίπτει το Μέγαρο Μαξίμου το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρει ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Το θέμα αναθερμάνθηκε μετά από δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανοικτός σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό όμως δεν άφησε κανένα περιθώριο συναίνεσης με την κυβέρνηση για το χρέος.  Για την ατζέντα ή το σκοπό μιας ενδεχόμενης συνάντησης Σαμαρά - Τσίπρα, ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι θα έχει νόημα εάν είναι για να προετοιμάσει μια σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να καθορίσει την προσφυγή σε κάλπες το συντομότερο δυνατό και να συμφωνήσει σε κοινή λύση για την προεδρική εκλογή.

Συνεργάτης του πρωθυπουργού, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, εξήγησε ότι κατόπιν τούτων είναι σαφές ότι “ο κ. Τσίπρας ζητά συνάντηση από τον κ. Σαμαρά για κομματικούς λόγους και μόνο για να θέσει το θέμα των πρόωρων εκλογών χωρίς να έχει διάθεση συνεννόησης για τα δύσκολα θέματα που έχει μπροστά της η χώρα”. Το θέμα πάντως μίας ενδεχόμενης συνάντησης έχουν θέσει με δηλώσεις τους στελέχη της ΝΔ όπως η κα Ντόρα Μπακογιάννη, εμμέσως και πιο προσεκτικά ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και πιο πρόσφατα ο κ. Γιάννης Μιχελάκης. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της συνάντησης Σαμαρά-Τσίπρα τάχθηκε δημοσίως ο ευρωβουλευτής του κόμματος κ. Δημήτρης Παπαδημούλης προκειμένου να συμφωνηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η προσφυγή στις κάλπες και η διαπραγμάτευση για το χρέος.

Στις σημερινές του δηλώσεις ο κ. Σκουρλέτης αναφέρεται σε σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να αποφασίσει για τον Πρόεδρο και τις εκλογές αφήνοντας εκτός ατζέντας την συζήτηση για το χρέος. Είναι μία έμμεση πλην σαφής αποδοκιμασία προς τον κ. Παπαδημούλη και άλλα στελέχη που στο παρασκήνιο προς το παρόν μιλούν για συνάντηση των αρχηγών ως προοίμιο μίας ευρύτερης προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβερνητική πολιτική. Αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου παρά τον θόρυβο είναι κατηγορηματικό καθώς θεωρεί ότι μία συνάντηση με την ατζέντα που βάζει η Κουμουνδούρου απλώς θα νομιμοποιήσει τον κ. Τσίπρα στην συνείδηση των συντηρητικών ψηφοφόρων σε μία συγκυρία που η κυβέρνηση προβάλλει ξανά τον κίνδυνο οπισθοδρόμησης της χώρας και της εξόδου από το ευρώ που εγκυμονεί η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως των προθέσεών του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ