Ποια είναι η σαμπάνια - κόσμημα 24 καρατίων που επί 4 ημέρες δούλεψαν 2 χρυσοχόοι, με 12 τεχνικές, 700m μπρούτζινου σύρματος βουτηγμένου σε χρυσό και 508 κολλήσεις; (Φωτό-βίντεο)


Φυσικά οι περισσότεροι οινόφιλοι και μη, ανά τον πλανήτη γνωρίζουν την Cristal… Μια μοναδική σαμπάνια από το μυθικό σπίτι Louis Roederer. Ο γαλλικός οίκος εδώ και 200 χρόνια σε 2.000 ιδιόκτητα στρέμματα στην περιοχή της Καμπανίας, δίνει ψυχή και σώμα σε αυτή την φίνα σαμπάνια από Pinot noir και Chardonnay.

http://psssst.net/wp-content/uploads/2013/06/PRODUCTS-Louis-Roederer-Cristal-Jeroboam-2002-021.jpg

H Χρυσή Cristal παράγεται με πολύ αυστηρή διαδικασία, με επιλεγμένα σταφύλια και με αρκετούς μήνες ωρίμανσης. Το ευωδιαστό αποτέλεσμα, όμως, με νότες φρέσκου αμύγδαλου, λευκών λουλουδιών, ροδάκινου, λευκής σοκολάτας, καραμέλας και φιστικιών σίγουρα δικαιώνει τις προσπάθειες. Για το στόμα της κάποιος μπορεί να πει πολλά, το σημαντικό όμως είναι ότι έχει μια ιδιαίτερη αρμονία, ένταση και μεγάλη επίγευση.

http://shop.fernandeswines.com/images/Cristal%20Brut%202002%20HDB.jpg

Tης Χρυσούλας Κυριακοπούλου - athinorama.gr

Αυτά όμως αρκετοί ίσως ήδη τα ξέρατε. Ποιο είναι το καινούριο; Ότι επιτέλους ήρθε στην Ελλάδα η θρυλική 2002 Jeroboam by Cristal!  Μια κορυφαία χρονιά φυλαγμένη σε μια φιάλη στολίδι. Το 24 καρατίων μενταγιόν της Roederer που κοσμεί τη φιάλη καθώς και η ίδια η φιάλη είναι 100% χειροποίητα. Για να ετοιμαστούν χρειάστηκαν 4 ημέρες δουλειάς από 2 ταλαντούχους χρυσοχόους, 12 διαφορετικές τεχνικές, 700 μέτρα μπρούτζινου σύρματος βουτηγμένου σε χρυσό και 508 κολλήσεις… Εντυπωσιακό, όπως και ο συνολικός αριθμός που κυκλοφορεί το 2014 και φτάνει μόλις τις 200 φιάλες σε ολόκληρο τον κόσμο. Εδώ -και συγκεκριμένα στην εισαγωγική εταιρεία Αίολος- υπάρχουν μερικές φιάλες που αξίζουν τουλάχιστον το θαυμασμό!  Άλλωστε είναι καλοκαίρι, δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι…

Μια σαμπάνια μύθος στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ