Ποια είναι τα Best μεσημεριανά στέκια για μαγειρευτά, στην Αθήνα; Γνωστά και μη εξαιρετέα, δείτε τα (φωτό)

Ποια είναι τα Best μεσημεριανά στέκια για μαγειρευτά, στην Αθήνα; Γνωστά και μη εξαιρετέα, δείτε τα
Όταν μας κατακλύζει νοσταλγία για σπιτικό φαγητό ή όταν θέλουμε να στάξουμε λίγο συναίσθημα στο μεσημεριανό διάλειμμα στο γραφείο, είτε διαλέγουμε από τη βιτρίνα είτε παραγγέλνουμε και κάνουμε... home cooking party!

Από τον Δημήτρη Αντωνόπουλο στο athinorama.gr


 
ΒΛΑΣΣΗΣ 

Τα πικάντικα μανιτάρια του (για τους κολλημένους champignons a la creme ) είναι μάθημα για το πώς ένα συνηθισμένο υλικό μπορεί να μετατραπεί σε ερεθιστικό μεζέ. Στα οπωσδήποτε τα τηγανητά ψάρια του, μπαρμπούνια, μικρά λυθρίνια και σαργοί – τα ζηλεύει και ­Γιαπωνέζος τεμπουρατζής.  


 
ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ  
Δημοφιλές σημείο αναφοράς για τους business people στους Αμπελοκήπους, με αύρα από τα παλιά. Ο γλυκοπικάντικος μουσακάς έχει φανατικούς φίλους, αλλά μην ξεχνάτε τα αχνιστά γιουβαρλάκια με ωραιότατο αβγολέμονο, που συνοδεύονται από λαχταριστό σπυρωτό ρύζι με τη σάλτσα τους. (Αμπελόκηποι, 2107773220 )


 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Τα γεμιστά κολοκυθάκια αβγολέμονο είναι ακριβώς όπως τα φαντάζεσαι, μυρωδάτα, ελαφριά, όμορφα αβγοκομμένα, σαν της καλύτερης μαμάς. Όταν τα παραγγέλνεις delivery, μάλιστα, σου τα φέρνουν με τηγανητές πατάτες-δώρο, που τους πάνε πολύ.
 


ΚΙΤΣΟΥΛΑΣ   
Το cult μαγέρικο του Χαλανδρίου, που μαζεύει από white collars μέχρι μοναχικούς Αθηναίους, φτιάχνει απίθανους λαχανοντολμάδες με αβγολέμονο περιωπής κι εξαιρετικές πίτες με φύλλο που ανοίγουν επιτόπου.


 
ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ
Το έχει με τις μελιτζάνες αυτό το εστιατόριο, γι’ αυτό σας προτείνουμε να γευτείτε τη γλύκα τους είτε στις πολύ καλές μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο είτε στο τρυφερό μοσχαράκι μαγειρεμένο με τη χάρη τους.


 
ΜΕΛΙΛΩΤΟΣ

Μαγειρείο κι εναλλακτικό ντελιβεράδικο, αφού παραγγέλνεις πράγματα που δύσκολα βρίσκεις αλλού, με δεδομένη ποιότητα. Προτείνουμε σαρδελομάνα που παίζει ωραία αυτήν την εποχή, παντρεμένη με λεμόνι και μαϊντανό στη σχάρα και βλίτα για συνοδεία.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων
-Αλεξάνδρα Εστιατόριο
Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Νεάπολη, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια
-Αρχοντικό (Το)
Λεωφ. Κηφισίας 70 & Πάρνωνος, Μαρούσι
-Βλάσσης
Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
-Κίτσουλας
Φιλικής Εταιρείας 25, Χαλάνδρι
-Μελίλωτος
Καλαμιώτου 19, Αθήνα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ