Λινγκουίνι με μεθυσμένα θαλασσινά και σάλτσα πέστο από την μοναδική Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Ένα πανεύκολο πιάτο για να μυρίσει θάλασσα το σπίτι μας!


Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Βράζουμε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό 2' λιγότερο απ'όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Ψιλοκόβουμε τα θαλασσινά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε για 2' ανακατεύοντας να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά. Σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά όπως στάζουν στο τηγάνι. Συμπληρώνουμε 1/2 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2'.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο. Ανακατεύουμε εκτός φωτιάς αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Για τη σπιτική σάλτσα πέστο πατήστε εδώ.


http://www.biocluster.gr/image/image_gallery?img_id=228133 Υλικά συνταγής

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καλαμάρια ψιλοκομμένα
  • 8 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 2 βάζα σπιτική σάλτσα πέστο
  • 1 συσκευασία λινγκουίνι
  • αλάτι
  • πιπέρι


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ