«Ο μοναχός που έβρισε τον Γαβαλά έχει λερωμένο ποινικό μητρώο» - Τι λέει ο σχεδιαστής μόδας για το περιστατικό (βίντεο)

 «Είστε άνδρας ή γυναίκα», τον ρώτησε 

Ένα ακραίο ομοφοβικό επεισόδιο δέχτηκε ο Λάκης Γαβαλάς.

Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας κατέγραψε τη στιγμή που τρεις καλόγεροι τον ρωτούν «είστε άνδρας ή γυναίκα» λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

Ο ίδιος περιγράφει με λεπτομέρεια το περιστατικό στην κάμερα του ΣΚΑΙ και της εκπομπής "Γεια σου".

«Χθες, έφυγα και πήγα στη Θεσσαλονίκη γιατί είμαι καθηγητής σε ένα ΙΕΚ, που πηγαίνω κάθε Πέμπτη, και διδάσκω και το πνεύμα μου και όλα είναι πάνω στη δημιουργία, γιατί θέλω να μεταλαμπαδεύσω πράγματα και επειδή είμαι συχνός επιβάτης, έχω μια Gold Card και πηγαίνω στη VIP αίθουσα. Πάω να αφήσω την τσάντα μου και βλέπω τρεις ιερείς, που τελικά ήταν καλόγεροι, και ένας από αυτούς με κακά ελληνικά μου λέει: “Εσύ τι είσαι τώρα; Άνδρας ή γυναίκα;”. Ντάξει, δεν είναι ότι ντύνομαι κλασικά ανδρικά για να πάω στην τράπεζα να δουλέψω, αλλά φόραγα ένα παντελόνι φαρδύ, ένα t-shirt και από πάνω αυτό που φοράω και τώρα. Και παίρνω το κινητό μου και του λέω: “Μπορείς να μου ξανακάνεις αυτή την ερώτηση τώρα και να σε καταγράφω;”. Και μου την ξανακάνει και είναι αυτό το βίντεο που είδατε».

«Αυτοί οι 3 μάλλον ερχόντουσαν από το Άγιο Όρος και αυτό με οργίζει περισσότερο, γιατί κάθονταν και μιλάγαν έτσι στον κόσμο. Και αφού τους λέω τι πρέπει να κάνετε, να προσεύχεστε κτλ. τους λέω: “Εσύ τι είσαι;”. Μου λέει “μοναχός” και του λέω: “Και μοναχός θα μείνεις”. Μπαίνω εγώ στο αεροπλάνο και αυτοί είχαν ήδη καθίσει στις bussiness class. Την ώρα που μπαίνω μου λέει: “Π@@@η, παλι@@@@η” και το ακούει ο κόσμος. Τον πιάνω λοιπόν από το μούσι – και αυτό το μετάνιωσα πάρα πολύ, αλλά με έφερε σε τόση οργή – πήρα τηλέφωνο τον πνευματικό μου, προσπαθώ να τους μιλήσω, δεν τους βρίσκω, ήθελα να τους πω “ειλικρινά, έκανα κάτι τέτοιο” και του φεύγει το καπέλο την ώρα που του τραβάω το μούσι».



«Δεν μπορεί ένας άνθρωπος της Εκκλησίας να με φέρει σε τέτοιο σημείο. Επειδή, λοιπόν, ευκρινώς τα πρόσωπά τους είναι στο βίντεο προκαλώ την Εκκλησία, τη Μονή από την οποία μπορεί να έχουν περάσει γιατί αυτοί είναι απατεώνες, κρυμμένοι με ιμάτια μαύρα. Το λέω και είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Επειδή έχω κάνει και φυλακή κτλ. ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί ιερείς που καλύπονται μέσω ιματίων. Εγώ ήθελα να πω στον πιλότο να τους πει να τους βγάλει έξω, να τους πάει αυτόφωρο, γιατί αναστάτωσα τον κόσμο».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Λάκης Γαβαλάς ζήτησε από την Εκκλησία να βρει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. «Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να ήταν Γεωργιανοί ή κάπου από ρωσοκατάσταση, είμαι σίγουρος ότι ήταν σε κάποιο μοναστήρι. “Γιατί φιλοξενείτε εσείς τέτοιους ανθρώπους; Πρέπει να τους πετάξετε από το στερέωμα αυτό. Δηλαδή εν ονόματι ενός μοναστηριού μπορούν να λένε τέτοια πράγματα; Είναι προκλητικό, το καταδικάζω και θέλω να υπάρξει λύση από την Εκκλησία, από τις Μονές, από τέτοιους ανθρώπους».

Εχει ποινικό μητρώο ο μοναχός...

Έπειτα από την προβολή των δηλώσεών του, ο Ανδρέας Καραγιάννης από το εκκλησία online, δήλωσε ότι ο εν λόγω μοναχός που έβρισε τον Λάκη Γαβαλά έχει ποινικό μητρώο, καθώς στο παρελθόν ήταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για οπλοκατοχή και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Χαρακτηριστικά, είπε: «Είναι απαράδεκτα πράγματα, δεν τηρούν τον μοναχισμό, δεν έχουν καμία σχέση με το ορθόδοξο φρόνημα και το ορθόδοξο πνεύμα. Στο Άγιο Όρος εγκαταβιούν και πολλοί καλεσμένοι ως επισκέπτες μοναχοί, δηλαδή προσκαλούνται από τη Ρουμανία, από σλάβικες χώρες, από Ρωσία».

Ο Ανδρέας Καραγιάννης συμπλήρωσε: «Το συγκεκριμένο πρόσωπο, που είναι στη συντροφιά του γέροντα Αθανάσιου, έχει και ποινικό μητρώο. Είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για οπλοκατοχή και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Δεν προχώρησε η υπόθεση αυτή δικαστικά. Είναι ένα πρόσωπο που είναι γνωστό στην Πατριαρχία των Βαλκανίων, δεν θα πω συγκεκριμένα σε ποια για να μην φωτογραφίσω. Πάντως δεν έχει καμία σχέση με το Άγιο Όρος, δεν εκπροσωπεί το Άγιο Όρος. Είμαι πεπεισμένος ότι θα βγει και η ιερά κοινότητα με ανακοίνωσή της να καταδικάσει το γεγονός αυτό».

Διαβάστε ακόμη: Λάκης Γαβαλάς για την επίθεση που δέχθηκε από μοναχούς: Τον ρώτησαν «Είσαι άντρας ή γυναίκα;» - Τι τους απάντησε ο σχεδιαστής (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ