City Bistro: εδώ ο σούπερσταρ -φούρναρης σύμφωνα με την Le Monde, ο Γάλλος Christophe Vasseur δημιουργεί ονειρικά ψωμάκια – τον είδαμε με τα μάτια μας να τα πλάθει στο νέο Αθηναϊκό hot spot

Μεσημεριανή γυναικοπαρέα. Δυο Ειρήνες και μια Σοφία. Η συνάντηση κορυφής έγινε γιατί απλά κεράσαμε για την γιορτή μας. Από τις τυχερές θα πείτε που μπορούν να συναντούν τις φίλες τους για lunch στο κέντρο της Αθήνας…ε όχι βρε παιδιά! Μια φορά στο τόσο, αλλά είπαμε να πάμε σε κάτι νέο, καλαίσθητο, Αθηναϊκό και με την φήμη να κυκλοφορεί ότι θα ‘’φάμε καλά’’.



Η πρώτη έκπληξη ήταν ο χώρος, εσωτερικός και εξωτερικός. Η διακόσμηση σε στυλ art deco, κυρίαρχα χρώματα το  μπορντό και το γκρι και θαυμάσια vitro. Το ανοιχτό bar και ο ανοιχτός φούρνος με φρεσκότατες δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας σου δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε έναν vibrant χώρο.



Tο σημαντικότερο όμως ήταν ότι όπου κι αν έστρεφα το βλέμμα μου, η ατμόσφαιρα στο City Bistro βρισκόταν σε απόλυτη αρμονία με την Στοά Σπυρομήλιου του City Link.Μπαμπάς και υιός  Φάνης και Λουκάς Μπομπότης οι αρχιτέκτονες που  Πολύ γρήγορα κατάλαβα το πρώτο μεγάλο ατού του City Bistro, αφού ήρθε να μας χαιρετήσει ο Τάσος Ιωαννίδης, που η εμπειρία και η τελειομανία του είναι γνωστές γι’ αυτό και τον έχει εμπιστευθεί ο διάσημος Ιάπωνας chef Matsuhisa για το Nobu του Αστέρα Βουλιαγμένης. Από το  menu επιλέξαμε σεμνά – σεμνά, προσέχοντας και την σιλουέτα μας, δυο σαλάτες που ήρθαν τόσο όμορφα παρουσιασμένες ώστε αργήσαμε να τις αγγίξουμε, ενώ πολύ γευστικό ήταν το καρπάτσιο ψαριού. Επειδή μου οι επιτυχίες έχουν πάντα ονόματα ,τα παραθέτω :Νίκος Ζερβός executive corporate chef και ο Γιώργος Φτάκλας ο chef .



Και  ενώ είχαμε αφεθεί σε μετεκλογικές συζητήσεις, ήρθε κάτι πολύ πιό πεζό να μας τραβήξει την προσοχή : ένα καλάθι με ψωμάκια τόσο όμορφα καταρχάς στην εμφάνιση και στη συνέχεια  τοοόσο  νόστιμα ...  ρωτάμε λοιπόν τον σερβιτόρο ποιός είναι ο " δημιουργός;" Να η μεγάλη έκπληξη: Μαθαίνουμε ότι ο πολυβραβευμένος Γάλλος boulanger  Christophe Vasseur , ο υπ'αριθμόν 1 αυτή τη στιγμή στο Παρίσι  επέβλεψε όλη την δημιουργία αυτών των ακαταμάχητων αρτο-ποιημάτων  ! 



Και σαν να μην έφτανε αυτό , τυχερές γαρ οι 2 Ειρήνες + 1 Σοφία , μπροστά μας με ένα τεράστιο χαμόγελο ο ίδιος ο Christophe να μας λέει bonjour . Εκεί οι γαλλοτραφείς φίλες μου και εγώ αρχίζουμε τις ερωτήσεις :"eh oui  je suis le boulanger - createur dupainetdesidèes  "δηλαδή στα ελληνικά : ναι είμαι ο φούρναρης - δημιουργός του "Ψωμί και ιδέες "& τι ιδέες !





Πραγματικά κάνετε μου τη χάρη να πατήσετε στο site του εδώ www.dupainetdesidées.com γιά να δείτε τι Haute couture φούρναρης είναι αυτός : ψωμάκια με κόκκους , μπαγκέττες κομψοτεχνήματα , viennoiseries με ότι ποθεί η φανταστεί ο ουρανίσκος με κυρίαρχη την αισθητική   σε σχήματα , παρουσίαση , ποικιλία : ο ναός των αρτοποιών ειλικρινά η σαν να λέμε ότι το πνεύμα Dior η Chanel δηλαδή πως  το καλό γαλλικό γούστο επηρεάζει την δημιουργικότητα σε ολες τις εκφάνσεις της.



Το αρτοποιείο του εγινε πρωτοσέλιδο στην Le Monde με τίτλο : "Le pain superstar " : το ψωμί σούπερσταρ ! Επανέρχομαι στην Αθήνα και εδώ μέσα στο City Bistro ξεχνάω γιά λίγο πως παρακάτω επι της Σταδίου , το "κλειστόν"  είναι "ανοικτόν " στις καρδιές μας εδώ και 5 χρόνια και πως η νέα κυβέρνηση δεν έχει τίποτε από τη nouveautè του Vasseur .. .. Αντε ατην υγειά μας κορίτσια και Χρόνια μας Πολλά ! Θα τον κερδίσουμε τον ήλιο ξανά σίγουρα ναί  με πολλή δουλειά όπως πάντα εξάλλου ...



Γιά να μην γλιστρήσω σε πολιτικό άρθρο την παρουσίαση μου , σας προσγειώνω στα απογειωτικά γλυκά του τέλους ....,,, έτσι σαν happy end μιάς όμορφης μικρής ταινίας από τις πολλές που φτιάχνουμε καθημερινά στη ζωή μας .Και επειδή  με το χιούμορ επιβίωσα  με σώας τας φρένας σε αυτή την κακομαθημένη  χώρα των να σας πάω και ως τις τουαλέττες - δηλ σας σοκάρω ;



Εσείς εκεί δεν πάτε πριν φύγετε εχοντας κατεβάσει ένα Ζαγόρι ολόκληρο και μερικές Σουρωτές;- Λοιπόν , ανεβαίνετε την ατμοσφαιρική σκάλα με ενσωματωμένης ένθεν και ένθεν κάβα κρασιών με κρυφούς φωτισμούς καί καμαρωτοί καλοντυμένοι και γραβατωμένοι σκύλοι σε κάδρα με κάνουν να γελώ να γελώ και να χαίρομαι καθώς αποχαιρετώ αυτή τη μικρή όαση στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας . Να πάτε να το φχαριστηθείτε  κορίτσια κι αγόρια , φίλες και φίλοι πιστοί του eirinika ...











Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ