Τέλος στα στερεότυπα! – Αυτές είναι οι γκριζομάλλες celebrities που σύμφωνα με την Χρυσή Τομή είναι οι γοητευτικότερες στο κόσμο (φωτό & βίντεο)

Τα γκρι μαλλιά συνδέονται με τη σταθερότητα, την εμπειρία και τη γνώση

Για πολλά χρόνια οι άνδρες, θεωρούνται ωραιότεροι μεγαλώνοντας.

Γίνονται ψαρομάλληδες και τους θεωρούμε καρδιοκατακτητές.

Ζωντανά παραδείγματα είναι οι Τζορτζ Κλούνεϊ και Μπραντ Πιτ.

Τώρα όμως και οι γυναίκες του Χόλιγουντ αγκαλιάζουν τα γκρι μαλλιά τους.

Η Dr. Barbara Kubicka, ιατρός αισθητικής ιατρικής, συγγραφέας και ιδρύτρια του Clinicbe στο Knightsbridge, δήλωσε ότι το look μπορεί να συνδεθεί με τη σταθερότητα και τη γνώση.

Τώρα, με βάση τη Χρυσή Τομή, το Slingo έφτιαξε έναν κατάλογο με τις πιο ελκυστικές γκριζομάλλες.

Η Χρυσή Τομή ήταν μια μαθηματική εξίσωση που επινόησαν οι Έλληνες σε μια προσπάθεια να μετρήσουν την ομορφιά.

Όσο πιο κοντά είναι οι αναλογίες ενός προσώπου, σώματος ή χώρου στον αριθμό 1,62, τόσο πιο όμορφο γίνεται.

Σύμφωνα με την ανάλυση, στην κορυφή των γυναικών του Χόλιγουντ είναι η Glenn Close.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, η διάσημη ηθοποιός έχει αναλογία προσώπου 1,61 - η οποία είναι μόλις 0,01 κάτω από τη χρυσή αναλογία 1,62.

Η Jodie Foster κατέλαβε τη δεύτερη θέση, με αναλογία 1,64, η οποία είναι μόλις 0,02 πάνω από τη χρυσή αναλογία για την ομορφιά του προσώπου 1,62.

Εν τω μεταξύ, την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Meryl Streep και η Helen Mirren, των οποίων οι αναλογίες ομορφιάς προσώπου 1,59 και 1,65 τις έφεραν μόλις 0,03 μακριά από τη χρυσή αναλογία.

Το τοπ 10 σύμφωνα με τη Χρυσή Τομή

Glenn Close

Jodie Foster

Helen Mirren

Meryl Streep

Jane Fonda

Whoopi Goldberg

Andie MacDowell

Jamie-Lee Curtis

Rita Moreno

Emma Thompson

Όσα είπε η δρ Kubicka για την διαφορά ανδρών και γυναικών με γκρίζα μαλλιά

«Ορισμένα άτομα βρίσκουν τα γκρίζα μαλλιά ελκυστικά λόγω της συσχέτισής τους με την ωριμότητα, τη σοφία και την εμπειρία ζωής, που υποδηλώνουν σταθερότητα και γνώση», ανέφερε η δρ Kubicka.

Ωστόσο, εξήγησε ότι υπάρχει ένα «διπλό πρότυπο για τους άνδρες και τις γυναίκες με γκρίζα μαλλιά», το οποίο περιέγραψε ότι «διαμορφώνεται από τα κοινωνικά πρότυπα και την απεικόνιση στα μέσα ενημέρωσης».

Η δρ Kubicka εξήγησε: «Τα γκρίζα μαλλιά στους άνδρες συχνά χαρακτηρίζονται ως "διακεκριμένα", ενισχύοντας την ελκυστικότητα χωρίς να διακυβεύεται η αντιληπτή ζωτικότητα ή νεανικότητα.

«Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες με γκρίζα μαλλιά αντιμετωπίζουν ιστορικά περισσότερο στίγμα, με τις κοινωνικές πιέσεις να βάψουν τα μαλλιά τους για να διατηρήσουν μια νεανική εμφάνιση».

«Η τάση όσον αφορά τα γκρίζα μαλλιά ταλαντεύεται μεταξύ της βαφής και της αποδοχής τους, επηρεασμένη από τα μεταβαλλόμενα πρότυπα ομορφιάς και τις πολιτιστικές αλλαγές», συνέχισε.

Σύμφωνα με τη γιατρό, η βαφή των γκρίζων μαλλιών αποτελεί «τον κανόνα» εδώ και πολλά χρόνια - ιδίως όταν πρόκειται για γυναίκες που «ευθυγραμμίζονται με τις κοινωνικές προσδοκίες της νεότητας και της ομορφιάς».

Ωστόσο, είπε, υπάρχει μια αξιοσημείωτη στροφή προς την αποδοχή των φυσικών μαλλιών. Αυτό περιλαμβάνει και τα γκρίζα μαλλιά, το οποίο, όπως λέει, «υποστηρίζεται από μια ευρύτερη τάση που εκτιμά την αυθεντικότητα, την αυτοαποδοχή και την αμφισβήτηση των παραδοσιακών προτύπων ομορφιάς».

«Τα δημόσια πρόσωπα που αγκαλιάζουν τα φυσικά τους μαλλιά ή επιλέγουν ξεχωριστά στιλ εμπνέουν τους θαυμαστές και το ευρύτερο κοινό να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, προωθώντας μια πιο περιεκτική συζήτηση για τη γήρανση και την ομορφιά και ενθαρρύνοντας κι άλλους να αγκαλιάσουν τα φυσικά τους μαλλιά».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ