Topwoman η Mary Kenner - Η Αφροαμερικανίδα που εφηύρε τις σερβιέτες περιόδου - "Με απέρριπταν λόγω του χρώματος μου" (φωτό)

Μία πρώτη μορφή ενός απαραίτητου προϊόντος!

Προϊόντα υγιεινής, τα οποία χρησιμοποιούμε πολύ συχνά αλλά δεν ξέρουμε τίποτα για την προέλευση τους...

Οι σερβιέτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι από το μπάνιο κάθε γυναίκες.

Ποια ήταν όμως εκείνη που εφηύρε τις σερβιέτες περιόδου;

Η Mary Beatrice Davidson Kenner (17 Μαΐου 1912 – 13 Ιανουαρίου 2006) ήταν μια Αμερικανίδα εφευρέτρια που διακρίθηκε περισσότερο για την ανάπτυξη της ρυθμιζόμενης ζώνης υγιεινής.

Έδειξε το μοναδικό της ταλέντο σε ηλικία έξι ετών, προσπαθώντας να αναπτύξει έναν μεντεσέ που λιώνει.

Ωστόσο, η εταιρεία που έδειξε πρώτη ενδιαφέρον για την εφεύρεση της, η Sonn-Nap-Pack Company, την απέρριψε αφού ανακάλυψαν ότι ήταν Αφροαμερικανίδα.

Συνέχιζε να δημιουργεί σχεδιάζοντας μια αναδιπλούμενη οροφή αυτοκινήτου και αργότερα θα επινοούσε και άλλα πρακτικά γκάτζετ όπως ένα σφουγγάρι που τοποθετείται στην άκρη μιας βρεγμένης ομπρέλας απορροφώντας το νερό ή ένα τασάκι που στερεώνεται στο πακέτο των τσιγάρων.

Η Kenner δεν κέρδισε ποτέ χρήματα, από τις εφευρέσεις της.

Σε συνέντευξή της, η Mary Kenner είπε, "μια μέρα επικοινώνησε μαζί μου μια εταιρεία που εξέφρασε ενδιαφέρον να προωθήσει την ιδέα μου. Ήμουν τόσο χαρούμενη... Είδα σπίτια, αυτοκίνητα και τα πάντα που έρχονταν στο δρόμο μου." Ένας εκπρόσωπος πήγε στην Ουάσιγκτον για να μιλήσει με την Κένερ και συνεχίζει να εξηγεί ότι την είχαν απορρίψει λέγοντας: "Συγγνώμη που λέω, όταν έμαθαν ότι ήμουν μαύρη, το ενδιαφέρον τους έπεσε. Ο εκπρόσωπος επέστρεψε στη Νέα Υόρκη και ενημέρωσε εμένα η εταιρεία δεν ενδιαφερόταν πλέον». 

Να σημειώσουμε ότι προέρχεται από οικογένεια εφευρετών, καθώς ο παππούς της είχε επινοήσει ένα σύστημα με φως που καθοδηγούσε τα τρένα ενώ η αδερφή της το δικό της επιτραπέζιο παιχνίδι – το οποίο μάλιστα είχε πατεντάρει και βγάλει στο εμπόριο.

Ο πατέρας της, ο ιερέας Sidney Nathaniel Davidson, επινόησε έναν υαλοκαθαριστή για παράθυρα τρένων. Επίσης κατασκεύασε μια πρέσα ρούχων που χωρούσε σε μια βαλίτσα και διατηρούσε τα παντελόνια καλοσιδερωμένα στη διάρκεια ενός ταξιδιού αλλά απέρριψε την προσφορά που του έκανε μια εταιρεία να την αγοράσει για 20.000 δολάρια και να την κατασκευάσει, και προσπάθησε να τη βγάλει μόνος του στην παραγωγή, εγχείρημα που οδηγήθηκε σε παταγώδη αποτυχία.

Χρειάστηκαν όμως ακόμα 26 χρόνια για να πατήσει αρκετά σταθερά στα πόδια της ώστε να κατοχυρώσει την πρώτη πατέντα της, μια ζώνη που στερέωνε τα πανάκια περιόδου (τότε δεν υπήρχαν ακόμα σερβιέτες μίας χρήσης) προστατεύοντας από τις διαρροές και το λέκιασμα των ρούχων.

Όπως αναφέραμε παραπάνω δεν "πλούτισε" ποτέ από αυτά που δημιούργησε αλλά σίγουρα έχει μείνει στην ιστορία ως μία χαρισματική γυναίκα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ