Εσείς γνωρίζατε ότι υπάρχει η σωστή ώρα να πάρετε τις βιταμίνες σας; - Δείτε με τι πρέπει να τις συνοδεύετε, ώστε να λειτουργούν (φωτό)

Μην ξεχνάτε τις βιταμίνες σας...

Υπάρχει άραγε καλύτερη ώρα να παίρνεις τις βιταμίνες σου;

Η πλειοψηφία των ανθρώπων θεωρεί ότι είναι ευκολότερο να παίρνουν τις βιταμίνες τους και τα συμπληρώματα το πρωί. Ωστόσο, λαμβάνοντας πάρα πολλές βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά με άδειο στομάχι ή με έναν σκέτο καφέ αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία και άλλες ενοχλήσεις. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καλό να τα λαμβάνεις με κάποιο γεύμα που περιέχει κάποιου είδους λιπαρού για καλύτερη απορρόφηση και λιγότερο ερεθισμό στο στομάχι. 

Ανάλογα το ποιες είναι οι βιταμίνες πάει και η ώρα  που θα τις λάβεις, οπότε πάμε να το δούμε: 

Πρωί

Σίδηρος

Ο σίδηρος είναι προτιμότερο να λαμβάνεται το πρωί αποφεύγοντας την ταυτόχρονη λήψη του με καφέ ή τσάι καθώς η καφεΐνη επηρεάζει την απορρόφηση του.

Σύμπλεγμα βιταμινών Β και η βιταμίνη C

Αυτές οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες όπως είναι το σύμπλεγμα βιταμινών Β και η βιταμίνη C είναι ιδανικές για λήψη το πρωί, δεδομένου ότι μετατρέπουν την τροφή σε ενέργεια και προωθούν τον μεταβολισμό. 

Βιταμίνη Ε

Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες όπως είναι η βιταμίνη Ε είναι καλό να λαμβάνονται μαζί με κάποια υγιεινά λιπαρά όπως ένα μπολ με γάλα και δημητριακά ή ξηρούς καρπούς, γιαούρτι και αβοκάντο

Διαβάστε ακόμα: Ενίσχυση ανοσοποιητικού, αντιγήρανση & και άλλες πολλές οι ευεργετικές ιδιότητες της Βιταμίνης Ε - Σε ποιες τροφές την βρίσκουμε; (φωτό & βίντεο)

Στην μέση της μέρας

Βιταμίνη D και η βιταμίνη Κ

Η βιταμίνη D και η βιταμίνη Κ είναι λιποδιαλυτές βιταμίνες και συμβάλλουν στην υγεία των οστών, των δοντιών και των μυών. Το να τα παίρνεις το μεσημέρι με το γεύμα είναι ιδανικό καθώς γίνεται καλύτερη απορρόφηση. 

Βράδυ

Ασβέστιο και το μαγνήσιο

Το ασβέστιο και το μαγνήσιο είναι δύο σημαντικά μεταλλικά στοιχεία που προάγουν υγιείς μύες, νεύρα και οστά. Εάν τα παίρνεις ξεχωριστά, το ασβέστιο και το μαγνήσιο είναι καλά, αλλά μαζί, είναι ο τέλειος συνδυασμός. Και τα δύο χαλαρώνουν τους μυς και έχουν καταπραϋντική δράση.

Διαβάστε ακόμη: Αισθάνεστε εξάντληση & κούραση; - Αυτά είναι τα 5 +1 φρούτα που πρέπει να εντάξετε στην διατροφή σας (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ