Ο Πάπας Φραγκίσκος σκύβει από το αμαξίδιό του και πλένει τα πόδια 12 γυναικών στις φυλακές – Συγκινητική στιγμή (φωτό & βίντεο)

Ο Πάπας Φραγκίσκος έπλυνε τα πόδια 12 φυλακισμένων γυναικών από το αναπηρικό καροτσάκι του για να τιμήσει τη Μεγάλη Πέμπτη. 

Ο 87χρονος ποντίφικας, ο οποίος συχνά εκλιπαρεί για συμπόνια προς τους κρατούμενους, επισκέφθηκε το γυναικείες φυλακές, έπλυνε και φίλησε σε τα πόδια 12 γυναικών στην τελετή του Νιπτήρος, όπως και ο Χριστός έπλυνε και φίλησε τα πόδια των 12 Αποστόλων.

Το πλύσιμο των ποδιών είναι «μια χειρονομία που εφιστά την προσοχή μας στην κλήση της υπηρεσίας», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος ως ιερέας στο Μπουένος Άιρες είχε ήδη αρχίσει να επισκέπτεται κρατούμενους.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο ποντίφικας χαμογελούσε καθώς αντάλλασσε χειραψία με τους κρατούμενους.

Τον περασμένο μήνα, ο πάπας κόλλησε γρίπη που τον ανάγκασε να ακυρώσει ορισμένες δημόσιες συναντήσεις. Κατά τη διάρκεια της μετέπειτα ανάρρωσής του, ζήτησε επανειλημμένα από άλλους να διαβάσουν τις ομιλίες του.

Στη χριστιανική παράδοση, η Μεγάλη Πέμπτη τιμά την ημέρα που ο Χριστός έπλυνε τα πόδια των 12 αποστόλων στο Μυστικό Δείπνο.

Είναι ένα αποκορύφωμα της Μεγάλης Εβδομάδας, η οποία τιμά τις τελευταίες ημέρες του Χριστού πριν από την ανάστασή του το Πάσχα.

Από τότε που έγινε πάπας το 2013, ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας επισκέπτεται συχνά φυλακές και κέντρα προσφύγων, συμπεριλαμβανομένου του περασμένου έτους τη Μεγάλη Πέμπτη, όταν επισκέφθηκε ένα κέντρο κράτησης ανηλίκων και έπλυνε τα πόδια 12 νεαρών ανδρών.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ