Τίτλοι τέλους μετά από 25 χρόνια για τον designer Pierpaolo Piccioli από τον οίκο Valentino - Η συγκίνηση του ίδιου του Valentino & οι εμβληματικές συλλογές του (φωτό)

25 χρόνια υψηλής ραπτικής, μόδα και καινοτομίας

Ο Pierpaolo Piccioli  είναι ένας Ιταλός σχεδιαστής μόδας και μάλιστα ήταν για 25 χρόνια ο μοναδικός δημιουργικός διευθυντής του οίκου μόδας Valentino.

Ο σχεδιαστής αποχωρεί από τον Valentino μετά χρόνια ως δημιουργικός διευθυντής του πολυτελούς οίκου. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τα στελέχη του Valentino και τον ίδιο τον Piccioli.

Διαβάστε ακόμα: O Christian Dior και οι γυναίκες του! Vintage φωτό με τον σχεδιαστή να περιτριγυρίζεται από δεκάδες θηλυκές παρουσίες - Πολύτιμη η συμβολή τους

«Είμαι ευγνώμων στον Pierpaolo για τον ρόλο του ως δημιουργικός διευθυντής και για το όραμα, τη δέσμευση και τη δημιουργικότητά του που έφερε στον οίκο Valentino», δήλωσε ο Jacopo Venturini, διευθύνων σύμβουλος του οίκου. 

Ο Rachid Mohamed Rachid, πρόεδρος του Valentino, πρόσθεσε: «Εκφράζουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας στον Pierpaolo για τη συγγραφή ενός σημαντικού κεφαλαίου στην ιστορία του Maison Valentino. Η προσφορά του τα τελευταία 25 χρόνια θα αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του».

Ο Piccioli, επίσης, έκανε μια δήλωση, λέγοντας: «Δεν έχουν όλες οι ιστορίες αρχή ή τέλος, μερικές ζουν ένα είδος αιώνιου παρόντος που λάμπει τόσο φωτεινά που δεν θα παράγει σκιές. Είμαι σε αυτή την εταιρεία εδώ και 25 χρόνια και για 25 χρόνια υπάρχω και έχω ζήσει με τους ανθρώπους που έχουν υφάνει τα υφαντά αυτής της όμορφης ιστορίας που είναι δική μου και δική μας». Συνέχισε, ευχαριστώντας τον Valentino Garavani και τον Giancarlo Giammetti καθώς και «κάθε άτομο που το έκανε αυτό δυνατό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο». Ολοκλήρωσε τη δήλωσή του προσθέτοντας, «ήταν προνόμιο και τιμή να μοιραστώ το ταξίδι μου και τα όνειρά μου μαζί σας».

Ο σχεδιαστής ξεκίνησε την καριέρα του στον Valentino το 1999, όταν επιλέχθηκε, μαζί με τη Maria Grazia Chiuri, για να ενισχύσει την κατηγορία αξεσουάρ της μάρκας, έναν ρόλο στον οποίο ήταν και οι δύο επιτυχημένοι. Ανέβηκαν στις τάξεις, έγιναν κοινοί δημιουργικοί διευθυντές αξεσουάρ και το 2008, δημιουργικοί διευθυντές της μάρκας. Όταν η Chiuri άφησε τον Valentino για να ηγηθεί του οίκου Dior το 2016, ο Piccioli ονομάστηκε ο μοναδικός δημιουργικός διευθυντής, έναν ρόλο που διατηρεί από τότε.


Στον οίκο Valentino παρέμεινε πιστός και συνέχισε να δημιουργεί καινοτομίες και υπέροχες συλλογές!

Στα 56 του, φαίνεται απίθανο ο Piccioli να «κρεμάσει» οριστικά το σετ ραπτικής του, αλλά προς το παρόν, ο σχεδιαστής δεν έχει ανακοινώσει το επόμενο βήμα του. Ο διάδοχος του Valentino δεν έχει ακόμη ονομαστεί, αν και οι φήμες κυκλοφορούν ήδη γύρω από τον Alessandro Michele ή πιθανώς την επιστροφή της Chiuri στον Valentino.

Δείτε τα πιο εμβληματικά του δημιουργήματα:

Διαβάστε ακόμα: Vintage moment: Η Sophia Loren βραβεύεται με τιμητικό Όσκαρ - Η απίθανη Valentino τουαλέτα που άφησε εποχή (φωτό-βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ