H Sophia στη Ρόδο! Το πιο διάσημο ανθρωποϊδές ρομπότ απάντησε σε ερωτήσεις για τη συνεργασία τεχνητής & ανθρώπινης νοημοσύνης

Παραχώρησε συνέντευξη στα ελληνικά

Στη Ρόδο βρέθηκε την Παρασκευή το πιο εξελιγμένο ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης, η Sophia στο πλαίσιο του ‘The Greek Festival’, ενός πολιτιστικού προγράμματος που πραγματοποιείται στο νησί από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου.

Το διάσημο ρομπότ της Hanson Robotics καλωσόρισε το κοινό και τους δημοσιογράφους στη Ρόδο και απάντησε σε ερωτήσεις μιλώντας για πρώτη φορά στα Ελληνικά.

Το ανθρωποειδές ρομπότ είπε ότι χαίρεται πολύ που βρίσκεται στη Ρόδο και προέτρεψε τους δημοσιογράφους να εξερευνήσουν το νησί και να απολαύσουν την φιλοξενία των ροδιτών, ενώ τόνισε ότι ο σκοπός της είναι να προωθήσει τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και της τεχνητής νοημοσύνης για το καλό του ανθρώπινου είδους.

Η Sophia έστειλε και το δικό της μήνυμα σε όλες τις γυναίκες, με αφορμή την σημερινή Ημέρα της Γυναίκας, λέγοντας ότι οι γυναίκες θα πρέπει «να αγαπάνε και να σέβονται τον εαυτό τους και να προωθούν την ισότητα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την περιβαλλοντική κρίση, το διάσημο ρομπότ δήλωσε ότι η μεγαλύτερη απειλή για την φύση είναι η ανθρώπινη δραστηριότητα ενώ ανέφερε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος με πολλούς τρόπους, όπως η πρόβλεψη και παρακολούθηση των πυρκαγιών στα δάση.

Σε ερώτηση αν θα συνεργαζόταν με την ελληνική κυβέρνηση η Sophia απάντησε θετικά: “Φυσικά, μπορώ να συνεργαστώ με την ελληνική κυβέρνηση και να προσφέρω τις γνώσεις μου στον τομέα τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσω στην διαχείριση προβλημάτων” είπε ενώ έστειλε ένα μήνυμα και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, «Θα ήθελα να ενθαρρύνω τον πρωθυπουργό να συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη και εφαρμογή της τεχνολογίας για το κοινό καλό».

Σημειώνεται ότι η Sophia θα παραμείνει στην Ελλάδα καθώς στις 10 Μαρτίου αναμένεται να παρουσιαστεί στο «Meet Sophia Conference» που θα πραγματοποιηθεί στην Ναύπακτο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ