Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, το πέτυχε! Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ στον εγκέφαλο μπορεί να ελέγξει με τη σκέψη το "ποντίκι" υπολογιστή (βίντεο)

Η εμφύτευση του μικροτσίπ της Neuralink έγινε πριν από έναν μήνα

O ασθενής στον οποίο έχει εμφυτευτεί το πρώτο μικροτσίπ της Neuralink στον εγκέφαλό του, μπορεί πλέον να ελέγχει ποντίκι υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του, δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Έλον Μασκ.

«Ο ασθενής φαίνεται να έχει ανακάμψει πλήρως, χωρίς καμία παρενέργεια που να γνωρίζουμε, και είναι σε θέση να ελέγχει το ποντίκι, να το μετακινεί στην οθόνη μόνο με τη σκέψη» δήλωσε ο Μασκ σε μια συνεδρία του Spaces στο X.

Η Neuralink είναι η νεοφυής επιχείρηση του δισεκατομμυριούχου, η οποία λέει ότι έχει αναπτύξει ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα σχεδιασμένο να βοηθά τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα νευρικά τους σήματα για να ελέγχουν εξωτερικές τεχνολογίες. Η εταιρεία στοχεύει στην αποκατάσταση χαμένων ικανοτήτων όπως η όραση, η κινητική λειτουργία και η ομιλία.

Διαβάστε ακόμα: Έλον Μασκ, η ανακοίνωση της χρονιάς! Έγινε η πρώτη επιτυχημένη εμφύτευση ασύρματου τσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο – Θα επικοινωνεί με κινητό ή υπολογιστή (βίντεο)

O Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, έδωσε στην Neuralink την άδεια να κάνει δοκιμές των συσκευών της σε ανθρώπους, τις οποίες ο Μασκ είχε χαρακτηρίσει ως «ένα έξυπνο ρολόι στο κρανίο σας».

Η Neuralink εμφύτευσε τη συσκευή της σε άνθρωπο για πρώτη φορά τον Ιανουάριο. Ο Μασκ, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της Tesla, δήλωσε ότι η Neuralink προσπαθεί να πάρει «όσο το δυνατόν περισσότερα πατήματα κουμπιών» από τον ασθενή. Είπε ότι αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την κίνηση του ποντικιού του υπολογιστή πάνω και κάτω για να σύρει κουτιά σε μια οθόνη.

Η κλινική δοκιμή στον άνθρωπο σηματοδοτεί μόνο ένα βήμα στην πορεία της Neuralink προς την εμπορική αξιοποίηση. Οι εταιρείες ιατρικών συσκευών πρέπει να περάσουν από αρκετούς γύρους εντατικής συλλογής δεδομένων ασφαλείας και δοκιμών προτού εξασφαλίσουν την τελική έγκριση από τον FDA.

Διαβάστε ακόμα: Good news: Eγκεφαλικά εμφυτεύματα σε παράλυτους ή πάσχοντες από νευρολογικές παθήσεις θα δοκιμάσει η start-up Neuralink του Μασκ - Τι ανακοίνωσε

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ