Αυτές είναι οι 5 συμπεριφορές μιας γάτας που μοιάζουν με αυτές ενός μωρού - Τις έχετε παρατηρήσει ;

Η γάτα σας είναι ισότιμο μέλος της οικογένειάς σας...

Είναι το παιδί σας, ο φίλος σας, η φίλη σας, ένα πλάσμα που σας έχει ζήσει και στα καλά και στα άσχημα.

Κι όμως, είναι εκεί για εσάς, για να ακούει τα παράπονά σας, να σας ανέχεται όταν κάνετε κάτι εκνευριστικό και να απολαμβάνει την ζεστασιά της αγκαλιάς σας.

Είναι σαν ένα μικρό μωράκι που σας έχει ανάγκη.

Μάλιστα, πολλές είναι οι συμπεριφορές της που μοιάζουν με τα ανθρώπινα μωρά, γι’ αυτό μάλλον θεωρείτε το γατόνι σας το τετράποδο παιδί σας.

Ποιες, όμως, είναι αυτές οι συμπεριφορές;

Η εξάρτηση

Η γάτα σας εξαρτάται πλήρως από τον κηδεμόνα της, ακριβώς και όπως ένα μωράκι, το οποίο δεν μπορεί να φάει και να περπατήσει μόνο του για να πάει εκεί που θέλει.

Πρέπει κάποιος να το σκεπάσει για να κοιμηθεί γιατί αυτό δεν μπορεί.

Πρέπει κάποιος να το καθαρίσει και να το ντύσει.

Έτσι και μια γάτα για να φάει και να πιει, πρέπει κάποιος άλλος να προνοήσει γι’ αυτά.

Ο γατογονιός της είναι υπεύθυνος για την τροφή της και το νερό της, για το κρεβατάκι της, τα παιχνίδια της και την εκπαίδευσή της.

Και στις δύο περιπτώσεις ο γονιός δεν περιμένει τίποτα ως αντάλλαγμα.

Προσφέρει την αγάπη και την στοργή του απλόχερα για να βλέπει τον παιδί του -τετράποδο ή μη- να είναι χαρούμενο. Το μεν ανθρώπινο μωρό θα χαμογελάσει και να κουρνιάσει στην αγκαλιά του, και η δε γάτα θα γουργουρίσει από ευτυχία και θα τριφτεί στα πόδια του για να δείξει την ευγνωμοσύνη της.

Η τουαλέτα

Μια ακόμη ομοιότητα της γάτας με ένα μωράκι είναι η τουαλέτα. Ένα μωρό, όταν κάνει την ανάγκη του δεν μπορεί να καθαριστεί μόνο και περιμένει κάποιον να του αλλάξει την πάνα.

Μπορεί η γάτα να μην έχει ανάγκη από αλλαγή πάνας, όμως αυτό που σίγουρα έχει ανάγκη και δεν μπορεί να κάνει μόνη της, είναι η καθαρή αμμολεκάνη. 

Κάθε φορά που κάνει κακά, ο κηδεμόνας της την καθαρίζει για να μπορεί να ξαναπάει και να μην σιχαίνεται – όλοι ξέρουμε πόσο καθαρές είναι οι γάτες.

Όσοι από εσάς έχετε παιδιά ή έχει χρειαστεί να φροντίσετε ένα μωράκι κάποια στιγμή στη ζωή σας, μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε την ομοιότητα.

Το κλάμα

Αν έχετε γάτα πιθανότατα να μπορείτε να καταλάβετε τι θέλει να σας πει κάθε φορά που κλαψουρίζει, αναλόγως τον τόνο και τη διάρκεια των νιαουρισμάτων της – ναι γιατί όταν χρειάζεται κάτι μπορεί να ξεσηκώσει τον κόσμο μέχρι να της το δώσετε.

Κάπως έτσι λειτουργεί και το ανθρώπινο μωρό, αφού κλαίει για να μπορέσει να επικοινωνήσει τις ανάγκες του και μέχρι να καταλάβει ο γονιός του τι θέλει μπορεί να το έχει ακούσει όλη η γειτονιά.

Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει ότι οι γάτες μπορούν να νιαουρίζουν στην ίδια συχνότητα που τα μωρά κλαίνε. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι μοιάζουν τόσο πολύ!

Το ξέσπασμα

Έχετε παρατηρήσει τα περιβόητα zoomies που κάνει η γάτα σας; Ή έχετε γίνει μάρτυρας της ξαφνικής της επιθετικότητας;

Σίγουρα κάποια στιγμή στη συμβίωσή σας έχετε πέσει θύμα ενός ξεσπάσματός της και έχετε βρεθεί με πολλές γρατζουνιές στα χέρια και τα πόδια σας.

Κάπως παρόμοιες συμπεριφορές έχουν και τα παιδάκια αφού μπορεί να αρχίσουν να κλαίνε, να τρέχουν και να κάνουν σαν τρελά για να μπορέσουν να εκτονώσουν την περίσσια ενέργειά τους.

Διαβάστε ακόμη:Αν λοιπόν νομίζετε πως η γάτα σας δε σας… συμπαθεί, τότε μήπως να δείτε καλύτερα αυτά τα σημάδια; Το κάνει με ιδιαίτερους τρόπους!

Η προσκόλληση

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα topetmou.gr, η τελευταία συμπεριφορά μιας γάτας που μπορούμε να πούμε ότι μοιάζει με ενός μωρού είναι η προσκόλληση που μπορεί να έχει στον γονιό της. Μπορεί, λοιπόν, η γάτα σας να θέλει να είναι συνεχώς δίπλα σας, να σας ακολουθεί παντού μέσα στο σπίτι, να σας κοιτάζει επίμονα, να σας κάνει “πατουσάκια”, μόνο και μόνο για να σας δείξει την αγάπη της. Με παρόμοιους τρόπους ένα μικρό παιδάκι είναι πίσω από τον γονιό του συνεχώς, θέλει να περνάει πολλές ώρες στην αγκαλιά του και να αποζητάει συχνά πυκνά τα χάδια του. Όλα αυτά τα κάνει για να δείξει την αγάπη που νιώθει, αλλά ταυτόχρονα για να πάρει και την επιβεβαίωση ότι ο γονιός του το λατρεύει.

Τελικά οι γάτες και τα μωρά δεν διαφέρουν και πολύ – είναι τα πιο όμορφα και αγνά πλάσματα του κόσμου, απλά οι γάτες έχουν γούνα και μουστάκια!

Εσείς μπορεί να δείτε τις ομοιότητες;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ