Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου - Συγκινεί η Μαρία Πολύζου - "Ο μεγαλύτερος μαχητής της ζωής είναι αυτός που έφτασε να παλέψει με τη νόσο" (φωτό)

Η ανάρτηση στο Facebook

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου σήμερα.

Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας τόσο για την πρωτογενή όσο και τη δευτερογενή πρόληψη.

Με βάση τις εκτιμήσεις του Οργανισμού, 1 στα 5 άτομα αναπτύσσουν καρκίνο κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ενώ περισσότερα από 50 εκατομμύρια άνθρωποι επιβιώνουν 5 χρόνια μετά την αρχική διάγνωση του καρκίνου.

Με αφορμή, αυτή τη μέρα μέρα, η Μαρία Πολύζου έκανε μία ανάρτηση με δυνατό μήνυμα.

 

Διαβάστε ακόμη: Τop Women: Η Δέσποινα, η Αγγελική & η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου - Η δύναμη των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού

Ο καρκίνος δεν είναι μία λέξη.. είναι μία μάχη που αν βρεθεί στην πορεία της ζωής σου καλείσαι να την δώσεις, είτε γνωρίζεις τον τρόπο είτε όχι.

-Καλείσαι να τρέξεις ένα δρόμο ταχύτητας σε ένα μαραθώνιο που έχεις να διανύσεις και να βλέπεις μόνο ότι περνάς την γραμμή τερματισμού νικητής, που σημαίνει υγιής, που σημαίνει μία δεύτερη ευκαιρία ζωής. !

Μόνο όποιος βρεθεί αντιμέτωπος με μία τέτοια μάχη , ξέρει τι σημαίνει πάλη σε όλα τα επίπεδα, σωματικό - πνευματικό- ψυχικό.

-Ακόμα κι αν τελειώσει αυτή η εμπειρία θα σε ακολουθεί κάθε στιγμή της ζωής σου , όταν κάνεις τους απολογισμούς σου πριν πας να κοιμηθείς και όταν σηκώνεσαι πρωί πρωί από το κρεβάτι.

-Ο καρκίνος και η καθημερινότητα που έχεις να διαχειριστείς σε μία ζωή που τρέχει και δεν θέλεις να μείνεις πίσω είναι τρομακτική εμπειρία που είναι σαν να βλέπεις την ζωή σου σε μία ταινία στο NEFLIX που δεν θέλεις να παρακολουθήσεις.

Όμως πρέπει να μείνεις εκεί και να την δεις μέχρι το τέλος μαζί με αυτούς που έμειναν μαζί σου.

Οικογένεια, φίλους , στενούς σου ανθρώπους , άγνωστους που έμαθαν και θέλουν να σου πουν μία καλή κουβέντα αλλά βλέπεις καθαρά και αυτούς που απομακρύνθηκαν γιατί σε είχαν καμένο χαρτί!

-Ο μεγαλύτερος μαχητής της ζωής είναι αυτός που έφτασε να παλέψει με τον καρκίνο.

Για όλους αυτούς του μαχητές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου, ας στείλουμε ένα μήνυμα με το δικό μας τρόπο.

Διάνυσε 5χλμ , περπάτησε , κάνε ποδήλατο , αφιέρωσε λίγο από τον χρόνο σου για να κάνεις πιο δυνατούς αυτούς τους ανθρώπους.

Ο καρκίνος μας αφορά όλους μας.

Η πρόληψη και ο υγιεινός τρόπος ζωής μειώνει τα κίνδυνο να παρουσιάσεις καρκίνο.

Το καλύτερο παυσίπονο για τους ανθρώπους που νοσούν και κάνουν χημειοθεραπείες είναι η άσκηση και το χαμόγελο !.

ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ - Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ !

ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ @cancerhellas Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία - ΕΑΕ, σημείωσε στη λεζάντα της ανάρτησης της.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρώην αθλήτρια διαγνώστηκε το 2019 με καρκίνο του μαστού.

 «Όταν σου ανακοινώνει ο γιατρός τη λέξη καρκίνος είναι ένα σοκ. Πολύ γρήγορα όμως, μπήκα δυνατά στη μάχη με ένα και μοναδικό στόχο να τερματίσω νικήτρια της ζωής. Δεν σταμάτησα την άσκηση καθ' όλη την διάρκεια των θεραπειών μου, η οποία είναι το καλύτερο παυσίπονο. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις, πρέπει να μιλάμε» είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο On Time.

Το δικό της μήνυμα για αυτή τη σημαντική ημέρα έστειλε και η Ράνια Θρασκιά.

Μέσα από ένα σύντομο βιντεάκι στο Instagram της είπε:

 

 

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, πρώτη μας σκέψη όλοι εκείνοι που νοσούν και δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους.
Κι έπειτα ο φόβος. Των ίδιων, αλλά και των οικογενειών τους. Όχι μόνο ο φόβος για τον θάνατο, αλλά και για εκείνο που δεν μπορούν να ελέγξουν. Το αγκάθι του φόβου που φωλιάζει μέσα τους και γιγαντώνεται σε διάφορα στάδια της μάχης με τον καρκίνο -λέξη που ακόμη και σήμερα μια μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας δυσκολεύεται να πει.
Χρέος της πολιτείας να σταθεί πραγματικός σύμμαχος σε αυτή τη σκληρή μάχη, διασφαλίζοντας μία ολιστική πολιτική για τον καρκίνο, με δημόσιους πόρους, σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών.
Για την ουσιαστική φροντίδα των ογκολογικών ασθενών. Για τη νοσηλεία τους σε κατάλληλες υποδομές με το αναγκαίο προσωπικό, για τη λειτουργία ειδικών νοσοκομειακών ογκολογικών δομών, για τη μείωση του χρόνου αναμονής για εξετάσεις, θεραπείες και χειρουργεία, για την κατ' οίκον φροντίδα τους, για την υποστήριξη και φιλοξενία αυτών και των οικογενειών τους που μετακινούνται εκτός τόπου κατοικίας, για τη στήριξη της ψυχικής τους υγείας.
Να εστιάσουμε στην πρόληψη και στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου.
Να δώσουμε θάρρος και ελπίδα. Για να νικήσουμε τον φόβο και να κερδίσουμε τη ζωή.

Μέσα από τα social media και ο Αντίνοος Αλμπάνης έκανε μία ανάρτηση για την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία της πρόληψης.

Μάλιστα, ο ηθοποιός μίλησε και στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα όχι γιορτής, αλλά ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, μια μέρα για να μιλήσουμε λίγο για τον καρκίνο ανοιχτά και να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

Είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτήν τη διαδρομή που λέγεται καρκίνος. Οι άνθρωποι δεν έχουνε καταλάβει ακόμα και σήμερα ότι όσο πιο νωρίς εντοπίσουν τη νόσο, τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες να επιβιώσουν. Είναι μια πολύ σκληρή αρρώστια η οποία ταλαιπωρεί πάρα πολύ κόσμο. (…) Κανένας δε θα νοιαστεί για εμάς, εμείς οι ίδιοι πρέπει να εξεταζόμαστε».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ