Vintage pic: Όταν ο Αλέκος Αλεξανδράκης παντρεύτηκε την Αλίκη Γεωργούλη - Δυνατός έρωτας & πάθος που άφησε ιστορία

Ο τρίτος γάμος για τον ηθοποιό ...

Μία εκπληκτική vintage φωτογραφία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Άρης Λούπασης μέσα από τον ενημερωμένο λογαριασμό του στο instagram, @arisloupasis.

Στο ασπρόμαυρο κλικ βλέπουμε να πρωταγωνιστεί ο Αλέκος Αλεξανδράκης και η Αλίκη Γεωργούλη.

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης στον τρίτο (από τους τέσσερις συνολικά) γάμο του με την Αλίκη Γεωργούλη που υπήρξε μια από τις πιο αξιόλογες ηθοποιούς της γενιάς της με σημαντική καριέρα στο θέατρο και επιλεγμένες εμφανίσεις στην μεγάλη οθόνη.

Η γνωριμία τους γίνεται το καλοκαίρι του 1956 όταν ο αγαπημένος ηθοποιός ανεβάζει με τον θίασό του και συνθιασάρχη την Άννα Κυριακού, το έργο του Ουίλιαμ Ίνγκ "Πικ Νικ" στο θέατρο "Γκλόρια" στην πλατεία Αμερικής και εκείνη συμμετέχει στην παράσταση. 

Το κοινό πάθος τους για την τέχνη και τους αγώνες για ένα καλύτερο και δικαιότερο κόσμο τους φέρνει πιο κοντά, συμμετέχοντας και οι δύο σε συλλαλητήρια και διαδηλώσεις για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Η αμοιβαία έλξη εξελίσσεται σε ένα δυνατό έρωτα και την ίδια χρονιά σε γάμο με την παρουσία αγαπημένων φίλων και συναδέλφων, αποτελώντας ένα από τα ωραιότερα καλλιτεχνικά ζευγάρια της εποχής.

Διαβάστε ακόμη: Αλεξανδράκης - Γαληνέα: Έτσι ήταν το σπίτι που στέγασαν τον έρωτά τους - Τους το έκανε δώρο η μητέρα της

Όπως θα αναφέρει ο ίδιος, υπήρξε από τις ομορφότερες και πιο δημιουργικές περιόδους της ζωής του με μια γυναίκα βαθιά καλλιεργημένη, ταλαντούχα και δυναμική με την οποία έζησε και μεγάλες καλλιτεχνικές στιγμές ανεβάζοντας έργα ρεπερτορίου σπουδαίων συγγραφέων όπως των Αρμπούζωφ, Άλμπι, Μίλλερ και Τουργκιένιεφ, σε σκηνοθεσία τις περισσότερες φορές του Λεωνίδα Τριβιζά.

Ιδιαίτερα χαραγμένη στην μνήμη και των δύο θα μείνει το ταξίδι τους το καλοκαίρι του 1962 στην Μόσχα, τιμητικά καλεσμένοι του Υπουργείου Πολιτισμού για την προβολή της ταινίας τους "Συνοικία το όνειρο". Κατά την διήμερη παραμονή τους θα βιώσουν συγκινητικές στιγμές θαυμασμού και θα εντυπωσιαστούν από την σοβαρότητα και την προσοχή των θεατών στην κατάμεστη αίθουσα καθώς και την υψηλή εκτίμηση τους στους εκπροσώπους της υποκριτικής τέχνης.

Διαβάστε ακόμη: Αλέκος Αλεξανδράκης: Αφιέρωμα στον ζεν πρεμιέ του Ελληνικού κινηματογράφου που γεννήθηκε σαν σήμερα και ζούσε μόνο για τη στιγμή χωρίς να αναπολεί - Φωτό & Βίντεο

Μετά από οκτώ χρόνια κοινής προσωπικής και επαγγελματικής πορείας αποφασίζουν να τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους, συνεχίζοντας να εκπληρώνουν τα καλλιτεχνικά τους όνειρα με γνώμονα το ήθος, την σεμνότητα και τον σεβασμό στο κοινό και τους συναδέλφους τους

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ