Βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας: Οι πολίτες "αποχαιρετούν" την 83χρονη royal - Όλα έτοιμα για τη στέψη του Φρέντερικ (φωτό - βίντεο)

Ιστορική στιγμή!

Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι η Βασίλισσα Μαργκρέτε να παραχωρήσει το θρόνο στον πρωτότοκο γιο της, Φρέντερικ.

Η μακριβιότερη μονάρχης στην Ευρώπη μετά την Ελισάβετ, σήμερα "εγκαταλείπει" τα καθήκοντα της και πλέον το ρόλο του Βασιλιά και της Βασίλισσας αναλαμβάνει ο Φρέντερικ με την σύζυγο του Μαίρη.

Ήδη από χθες οι κάτοικοι της Δανίας αποχαιρετούν την 83χρονη royal.

Στην Κοπεγχάγη έχουν κρεμάσει σημαίες με την Μαργκρέτε, ενώ πολλοί πουλάνε λουλούδια και αναμνηστικά με το νέο βασιλικό ζεύγος.

Διαβάστε ακόμη: Αποχαιρετιστήρια δεξίωση της βασίλισσας Μαργκρέτε της Δανίας - Με κατακόκκινη τουαλέτα η 83χρονη royal & burgundy η πριγκίπισσα Μαίρη (φωτό - βίντεο)

H γαλλική πρεσβεία στην Κοπεγχάγη ανήρτησε ένα μεγάλο πανό του γράφει «Merci» ενώ φέρει την βασιλική κορώνα πάνω από το «Μ».

Μέσα από μία σειρά φωτογραφιών που μοιράστηκε το Παλάτι μέσα από τον επίσημο λογαριασμό στο instagram βλέπουμε βιτρίνες καταστημάτων που φέρουν τη φωτογραφία της βασίλισσας τιμώντας την και αποχαιρετώντας την ενώ την ίδια στιγμή οι πρόβες του ιππικού συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή.

Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι η τελετή θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι σήμερα (14/1) όπου η Βασίλισσα Μαργκρέτε έπειτα από 52 χρόνια μοναρχίας θα παραδώσει τα "ηνία" στον διάδοχο Φρέντερικ.

Διαβάστε ακόμη: Ιδού οι καλύτερες εμφανίσεις της πριγκίπισσας Μαίρης της Δανίας - Σικ παλτό, μίνιμαλ φορέματα, μικρά καπελάκια (φωτό)

Το παλάτι αποχαιρετάει την Μαργκρέτε

Λίγες ώρες πριν την ιστορική αυτή στιγμή για την Δανία, το παλάτι μοιράστηκε ένα όμορφο αφιέρωμα στην μακροβιότερη βασίλισσα της Ευρώπης, με μια αναδρομή στην απίστευτη βασιλεία της – και όλα αυτά υπό τους ήχους του τραγουδιού «Girls Just Wanna Have Fun» της Cyndi Lauper.

«Ξεχωριστές στιγμές από την βασιλεία της Αυτού Μεγαλειότητας» ήταν η λεζάντα του βίντεο, συνεχίζοντας: «Αύριο, η βασίλισσα θα παραιτηθεί από βασίλισσα της Δανίας και θα αφήσει το θρόνο στην Αυτού Βασιλική Υψηλότητά του, τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ