Μέσα στη χλιδή, συνεχίζεται ο γάμος του πρίγκιπα Abdul του Μπρουνέϊ – Οι γιορτές θα κρατήσουν ακόμα 8 ημέρες (φωτό & βίντεο)

Δεκαήμερες οι εκδηλώσεις για τον γάμο του πρίγκιπα Abdul Mateen του Μπρουνέϊ

Μπρουνέι: Ο Instagrammer πρίγκιπας του σουλτανάτου δεν είναι πλέον single!

O 32χρονος Abdul Mateen κάνει δημόσιες σχέσεις για τη βασιλική οικογένεια η οποία έχει πληγεί από σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια

 

Ο πρίγκιππας Abdul Mateen του Μπρουνέι παντρεύτηκε, όμως οι ςορταστικές εκδηλώσεις θα διαρκέσουν 10 ημέρες, όλες με ξεχωριστή χιδή.

Στην πραγματική ζωή είναι ένας πρίγκιπας ενός ισλαμικού σουλτανάτου που δεν θα γίνει ποτέ σουλτάνος αφού είναι το 10ο παιδί της οικογένεια, ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις το Instagram και μοιάζει περισσότερο με σταρ του Χόλιγουντ.

Πετάει με μαχητικά αεροσκάφη, οδηγεί ταχύπλοα σκάφη και ποζάρει ημίγυμνος δείχνοντας το καλογυμνασμένο στήθος του μετά από προπόνηση.





Ο 32χρονος Mateen, ήταν ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες της Ασίας μέχρι που παντρεύτηκε χθες την 29χρονη μνηστή του σε μια τελετή σε τζαμί στην πρωτεύουσα Bandar Seri Begawan.

Διαβάστε ακόμα: Πρώτος βασιλικός γάμος 2024: Στην απόλυτη χλιδή παντρεύεται ο ομορφότερος Ασιάτης Πρίγκηπας Abdul του Μπρουνέϊ την καστανή καλλονή Anisha (φωτό - βίντεο)

Prince_Burnei1



Prince_Burnei3

Δείτε την τελετή του γάμου

Μπορεί λοιπόν να μην καταφέρει να απασχολήσει τα μέσα ως γαλαζοαίματος το κάνει όμως μέσα από το Instagram στο οποίο είναι ιδιαίτερα ενεργός έχοντας περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια followers.





O Matteen μέσα από την ενασχόληση του με τα social media καταφέρνει να κάνει δημόσιες σχέσεις για τη βασιλική οικογένεια η οποία έχει πληγεί από σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια.

Στην τελετήν ενθρόνισης του Καρόλου με τον πατέρα του

Οι followers του τον αποθεώνουν στα σχόλιά τους λέγοντας πως είναι μια όαση μέσα στη συντηρητικό Μπρουνέι.

Η προγαμιαία μοντέρνα φωτογραφία

Μια προγαμιαία φωτογραφία του Mateen και της αρραβωνιαστικιάς του, Yang Mulia Anisha Rosnah, που ανέβηκε στο Instagram στις 31 Δεκεμβρίου δείχνει εκείνον να φοράει ένα λευκό πουκάμισο με ανοιχτό λαιμό κάτω από ένα σκούρο, σακάκι, ενώ η σύζυγός του φοράει ένα κρεμ παντελόνι. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν φορούσε χιτζάμπ. Η εν λόγω φωτογραφία απέσπασε περισσότερα από 11.000 σχόλια και χιλιάδες likes.

Μέσα από τέτοιες φωτογραφίες φαίνεται πως γίνεται μια προσπάθεια για να βελτιωθεί η εικόνα της συντηρητικής χώρας - και να γίνει η βασιλική οικογένεια πιο σύγχρονη.

«Ο πρίγκιπας Mateen είναι αυτός που καλείται να αλλάξει την εικόνα του Μπρουνέι προς τα έξω. Η σημερινή γενιά έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα, αξίες και προτιμήσεις», λέει ο Mustafa Izzuddin, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Ινδονησίας.

«Μετά από περισσότερες από πέντε δεκαετίες στο θρόνο, ο 77χρονος σουλτάνος Σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ έπρεπε να «καθαρίσει το όνομά του» και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού», λέει ο καθηγητής.

Το 2019 ένα σκάνδαλο συγκλόνισε το Μπρουνέι καθώς ο νεότερος αδερφός του πρίγκιπας Jefri Bolkiah είχε καταχραστεί δισεκατομμύρια κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Οικονομικών τη δεκαετία του 1990. Η χώρα αντιμετώπισε επίσης παγκόσμιες αντιδράσεις το 2019, όταν ο νόμος της σαρία προστέθηκε στον ποινικό της κώδικα του σουλτανάτου επιτρέποντας τις εκτελέσεις με λιθοβολισμό και τους ακρωτηριασμούς άκρων για ορισμένα εγκλήματα.

Ο κώδικας, ωστόσο, δεν έχει εφαρμοστεί ενεργά μετά την κατακραυγή από διασημότητες, τα Ηνωμένα Έθνη και ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το σουλτανάτο του Μπρουνέι με τους 450 χιλ. κατοίκου και τα κοιτάσματα πετρελαίου

Το Σουλτανάτο του Μπρουνέι είναι μια χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία στο νησί Βόρνεο με πληθυσμό 450.000 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2022, και έκταση 5.765 τ.χλμ.. Βρέχεται από τη Νότια Κινεζική θάλασσα ενώ χερσαία σύνορα έχει μόνο με τη Μαλαισία. Είναι πλούσιο σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αρχηγός Κράτους είναι ο Σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ.

Το πολίτευμα είναι Συνταγματικό Σουλτανάτο. Αρχηγός Κράτους είναι ο Σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ