Βασιλόπιτα γίγαντας με μήκος ένα πεζοδρόμιο: 9 τόνοι , 65.000 κομμάτια , 200 φλουριά ! για γκίνες το Περιστέρι -Παχατουρίδη με τα ωραία σου (βίντεο)

Το γλύκισμα είναι μήκους 78 μέτρων και 9 τόνων έσπασε όλα τα ρεκόρ.

Σε Πεζόδρομο του Περιστερίου βρίσκεται η πιο μεγάλη βασιλόπιτα της χώρας. Το γλύκισμα είναι μήκους 78 μέτρων και 9 τόνων έσπασε όλα τα ρεκόρ. Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων (ΣΑΑΠΠ) και ο Δήμος Περιστερίου σε μια μοναδική γιορτή δημιούργησαν και φέτος τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα, στις 29 Δεκεμβρίου 2023, στην πλατεία Δημαρχείου - σταθμός Μετρό "Περιστέρι".

Ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, παρουσία χιλιάδων πολιτών από το Περιστέρι και όλη την Αττική, έκοψε τη βασιλόπιτα που βέβαια ο καθένας πήρε και από ένα κομμάτι, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της ΣΑΑΠΠ Παναγιώτης Σαχινίδης.

Η βασιλόπιτα ξεπέρασε τα 65 χιλιάδες κομμάτια, τους 9 τόνους βάρος και περιείχε 200 φλουριά που αντιστοιχούσαν σε Πρωτοχρονιάτικα δώρα.

Έμπειροι αρτοποιοί ανέλαβαν τη δημιουργία της βασιλόπιτας, η οποία ξεκίνησε να δημιουργείται από τα ξημερώματα. Στην παρασκευή συμμετείχαν οι μαθητές της Σχολής Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ Γαλατσίου.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας ήταν: 5.500 kg Αλεύρι, 1.700 kg Ηλιέλαιο - Λάδι, 500 kg Ζάχαρη, 520 kg Άχνη, 5.000 Αυγά, 30kg Πορτοκάλια Ξύσμα, 75 kg Κονιάκ, 70 kg Κανέλλα τριμμένη.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο slide show.

Δείτε επίσης:Από την Κίνα έως την Αμερική ….: ο γίγαντας χιονάνθρωπος, τα μπισκότα έγιναν τέχνη: Χριστουγεννιάτικα θεάματα που μας ξετρελαίνουν! (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ