Οι εικονογραφήσεις των έργων του Ντίκενς, στο διαδίκτυο - Από το «Όλιβερ Τουίστ» μέχρι το «Ιστορία Δύο Πόλεων»

Εμβληματικές δημιουργίες

Ελάχιστες μέρες μας χωρίζουν από τα Χριστούγεννα. Τα παιδιά ετοιμάζονται για μία ακόμη φορά ν' ακούσουν από τους γονείς τους το «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς ή να ξαναδούν κινηματογραφική μεταφορά της ή εκδοχή της σε κινούμενα σχέδια. Προσφέρονται αυτές οι μέρες για να επισκεφθούμε τις εικονογραφήσεις της πρώτης έκδοσης αυτού του μυθιστορήματος αλλά και των άλλων του διαχρονικού συγγραφέα. Συγκεντρωμένες όλες, είναι πλέον διαθέσιμες στο Διαδίκτυο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charles Dickens Museum (@dickensmuseum)

Λίγοι μυθιστοριογράφοι είναι σε τέτοιο βαθμό διάσημοι παγκοσμίως όσο ο Κάρολος Ντίκενς. Από το «Όλιβερ Τουίστ» μέχρι το «Ιστορία Δύο Πόλεων», αυτή η εμβληματική πένα του 19ου αιώνα δημιούργησε κάποια από τα πλέον καταξιωμένα μυθιστορήματα, τα οποία διαβάζονται αλλά και μελετώνται ακόμη και στον 21ο αιώνα.


ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν και τα έργα του τα απολαμβάνουμε σήμερα με τη μορφή βιβλίου, δεν ήταν αυτός ο τρόπος που τα απολάμβαναν τη βικτωριανή περίοδο· τα μυθιστορήματά του πρωτοεκδίδοντο σε συνέχειες, εβδομαδιαίες ή μηνιαίες. Και τις τυπωμένες σε χαρτί ιστορίες του συνόδευαν μαγικές εικόνες με περίτεχνη λεπτομέρεια (https://www.instagram.com/p/CilB0YILgbo/).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ