Top woman η 36χρονη Ριμόν Κιρστ: Το βλέμμα της κάνει τον γύρο του κόσμου – Ήταν όμηρος της Χαμάς για 53 μέρες (βίντεο)

Η Ισραηλινή όμηρος έγινε σύμβολο με τη στάση της

 

Η Ριμόν Κιρστ, 36 ετών, ήταν μέρος της πέμπτης ομάδας Ισραηλινών και ξένων ομήρων που παραδόθηκαν πίσω στο Ισραήλ την Τρίτη στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Καθώς η Κιρστ απελευθερωνόταν από τους απαγωγείς της, την Τρίτη, σταμάτησε και κοίταξε έναν από τους ενόπλους της Χαμάς που φορούσε μπαλακλάβα, πριν γυρίσει το κεφάλι της, αγκαλιάσει την άλλη όμηρο με την οποία απελευθερώθηκαν μαζί, την τραβήξει προς το μέρος της για να μην μπορεί να την ακουμπήσει ο ένοπλος της Χαμάς και ξεκινήσει με γρήγορο βήμα το ταξίδι της επιστροφής στο Ισραήλ.

 

Η στάση της να αψηφήσει τους αδίστακτους τρομοκράτες που έσφαξαν 1.200 ανθρώπους και πήραν 240 ομήρους πίσω στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, επαινέθηκε από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ο σεναριογράφος Λι Κερν ανέφερε: «Κοιτάξτε αυτή την Ισραηλινή ηρωίδα που αψηφά έναν μασκοφόρο τρομοκράτη με ένα πολυβόλο». Η Tammy Rahamimoff-Honig, η οποία εργάζεται για το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, πρόσθεσε: «Η Ριμόν Κιρστ είναι ο νέος ορισμός της περιφρόνησης». Άλλοι τη χαιρέτισαν ως «γενναία» και θαρραλέα», ενώ ένας άλλος χρήστης έγραψε: «Αυτό χρειαζόταν κότσια».

 

Ποια είναι η Ριμόν Κιρστ

 

Η 36χρονη απήχθη από το σπίτι της στο κιμπούτς Νιρίμ μαζί με τον σύντροφό της Γιαγκέβ Μπουχστάμπ, 34 ετών, ο οποίος δεν έχει ακόμη απελευθερωθεί.

Η τρομοκρατημένη γυναίκα έστειλε στη μητέρα της ένα φωνητικό μήνυμα γύρω στις 8.30 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, είπε συγγενής της στα μέσα ενημέρωσης. Το μήνυμα τελείωνε με τους ήχους τρομοκρατών να φωνάζουν και να πυροβολούν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ