Ο χειμώνας έφτασε! Τα 4 βασικά χαρακτηριστικά του καιρού αυτό το Σαββατοκύριακο - "Βουτιά" της θερμοκρασίας & χιόνια - Δείτε χάρτες

Η πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά!

Έρχεται χειμώνας αυτό το Σαββατοκύριακο! Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, παρουσιάζει τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών.

Ισχυροί άνεμοι 8-9 και ριπές 10 μποφόρ, αλλά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα χτυπήσουν την χώρα μας.

Η θερμοκρασία θα κάνει βουτιά 6-8 βαθμούς Κελσίου.

Τέσσερα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο:

  1. Η εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο ακόμα και 12-15 βαθμούς σε σχέση με τη θερμοκρασία της Παρασκευής. Ενδεικτικά στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή που θα είναι η πιο κρύα ημέρα η θερμοκρασία από τους 21-22 βαθμούς θα πάει στους 12-13 και στα βόρεια προάστια οι κάτοικοι την Κυριακή θα ξυπνήσουν με θερμοκρασία κοντά στους 6 βαθμούς! Επίσης στα χωριά της δυτικής Μακεδονίας ίσως δούμε και αρνητικές τιμές του θερμομέτρου.
  2. Οι θυελλώδεις και παγεροί βοριάδες που θα φτάσουν τα 9 μποφόρ το Σ/Κ και στα δύο πελάγη και θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Επίσης θα δημιουργήσουν αίσθηση μεγαλύτερου ψύχους στο ανθρώπινο σώμα.
  3. Οι ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο στη Θράκη, στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα ( πρωί μέχρι μεσημέρι). Επίσης το Σάββατο Θα βρέξει στις περισσότερες περιοχές .Την Κυριακή τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν παντού.
  4. Θα πέσουν και χιόνια. Το Σάββατο νωρίς το πρωί στα ορεινά της Μακεδονίας (περίπου 1100-1200μ). Ίσως πασπαλίσει και στην κορυφή της Πάρνηθας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ