Τραγωδία στην Αυστραλία: Πήρε Ozempic για να αδυνατίσει για το γάμο της κόρης της - Την βρήκε νεκρή ο σύζυγός της στο πάτωμα

Τι καταγγέλλει ο σύζυγός της...

Η Trish Webster, μια 56χρονη γυναίκα από την Αυστραλία, ξεκίνησε ένα ταξίδι απώλειας βάρους με την ελπίδα να χωρέσει στο φόρεμα των ονείρων της για το γάμο της κόρης της.

Ωστόσο, η ιστορία της πήρε μια καταστροφική τροπή καθώς υπέκυψε σε μια σοβαρή ασθένεια του στομάχου, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του Ozempic, ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 και την απώλεια βάρους.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "Woman dies after taking Ozempic to slim down for daughter's wedding"

Το Ozempic λειτουργεί αναπαράγοντας τη δράση του GLP-1, μιας φυσικής ορμόνης που καθυστερεί την πέψη των τροφών και παρατείνει την αίσθηση πληρότητας.

Ενώ αυτό το φάρμακο έχει αποφέρει οφέλη απώλειας βάρους για ορισμένους, έχει επίσης εγγενείς κινδύνους.

Όταν καθυστερεί υπερβολικά τη λειτουργία του στομάχου ή οδηγεί σε εντερική απόφραξη, οδηγεί σε μια κατάσταση που ονομάζεται "ειλεός"

 

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ είχε λάβει 18 αναφορές ειλεού που συνδέονταν με τη χρήση του Ozempic μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το ταξίδι της Trish Webster για την απώλεια βάρους περιελάμβανε όχι μόνο το Ozempic αλλά και το Saxenda, μια άλλη συνταγογραφούμενη ένεση.

Σε διάστημα πέντε μηνών, κατάφερε να χάσει περίπου 15 κιλά, επιτυγχάνοντας τον στόχο της.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Sun THE Mum who took Ozempic to slim down for daughter's wedding dies after months of diarrhoea and vomiting"

Ωστόσο, αυτή η μεταμόρφωση συνοδεύτηκε από δυσμενείς επιπτώσεις, καθώς τα φάρμακα φέρεται να επιβάρυναν την υγεία της.

Πέθανε λίγους μήνες πριν από το γάμο της κόρης της. Ο σύζυγος της Trish Webster, Roy Webster, την βρήκε σε αναίσθητη κατάσταση, με ένα καφέ υγρό να βγαίνει από το στόμα της.

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειές του να την επαναφέρει, πέθανε, με την αιτία να αποδίδεται σε οξεία γαστρεντερική νόσο.

«Ένα καφέ πράγμα έβγαινε από το στόμα της και συνειδητοποίησα ότι δεν ανέπνεε και άρχισα να της κάνω καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση», είπε ο σύζυγος στην εκπομπή.

«Πήγε μερικές φορές στον γιατρό, λέγοντας ότι ήταν άρρωστη και είχε διάρροια και ναυτία. Αλλά δεν σταμάτησε να το παίρνει επειδή η κόρη μας παντρευόταν και ανέφερε συνέχεια εκείνο το φόρεμα που ήθελε να φορέσει. Πήγε στη μοδίστρα για να της πάρει τα μέτρα και από εκεί ξεκίνησε ο εφιάλτης», ανέφερε ο σύζυγός της.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσες να πεθάνεις από το Ozempic. Είναι απλά απαίσιο. Δεν ήξερα ότι αυτό μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο. Δεν έπρεπε να έχει φύγει, καταλαβαίνετε; Δεν αξίζει τον κόπο, δεν αξίζει καθόλου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ