Όταν δεν χορταίνεις να βλέπεις τις λεπτομέρειες από το Νο 1 vintage νυφικό & γάμο: Grace Kelly, Πρίγκiπας Ρενιέ

Η πριγκίπισσα Γκρέις με τα ονειρικά νυφικά της - Η πιο όμορφη νύφη όλων των εποχών!

Μπορεί το 1954  να κέρδισε το Όσκαρ για την ταινία "Η χωριατοπούλα" (The Country Girl), αλλά η Αυτής Γαλήνια Υψηλότης, ή πριγκίπισσα του Μονακό ή απλούστερα Πριγκίπισσα Γκρέις, έμεινε στην ιστορία για το αξεπέραστο μέχρι σήμερα αριστοκρατικό της στυλ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη All about Grace Kelly?✨ (@grace_kelly_grimaldi_of_monaco)

 

 

 

 

 

Παρότι εμφανίστηκε μόνο σε 11 ταινίες , διότι στην πορεία της έκλεψε την καρδιά ένας πρίγκηπας υπήρξε μία από τις πιο αγαπημένες πρωταγωνίστριες του κινηματογράφου και ξεχώρισε όχι μόνο για το ταλέντο της αλλά και για την απαράμιλλη κομψότητα της.

 

Δείτε επίσης: Υπέροχες Vintage Photos: Η πριγκίπισσα Γκρέις με το ονειρικό νυφικό της - Η πιο όμορφη νύφη όλων των εποχών

Γκρέις Κέλι: Με τον πρίγκιπα Ρενιέ και τις κόρες τους Καρολίνα & Στεφανί σε στιγμές ευτυχίας - Πηδούν στο τραμπολίνο, γελούν με την ψυχή τους (φωτό)

 

Η Γκρέις Κέλι υπήρξε μία από τις πιο φινετσάτες γυναίκες όλων των εποχών. Το 1955 στο Φεστιβάλ των Καννών γνωρίζει τον πρίγκιπα  Ρενιέ. Επιστρέφοντας στην Αμερική παίζει στην ταινία "Ο κύκνος" τον ρόλο που έμελλε να είναι ο ρόλος που θα υποδυόταν σε όλη της τη ζωή: Αυτόν της πριγκίπισσας.

 

Στις 18 Απριλίου του 1956, η πανέμορφη ηθοποιός του Χόλιγουντ, παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο τον Πρίγκιπα του Μονακό, Ρενιέ.

Για τον πολιτικό γάμο επέλεξε να φορέσει ένα κομψό ροζ μπροκάρ δύο κομματιών, από ταφτά καλυμμένο με γαλλική δαντέλα, σχεδιασμένο από την βραβευμένη με Όσκαρ σχεδιάστρια κοστουμιών Έλεν Ρόουζ.

Instagram

Κομψό και σαφώς απλούστερο από το επίσημο νυφικό του θρησκευτικού της γάμου, αποτέλεσε, ίσως, την καλύτερη «προθέρμανση» για ένα από τα πιο διάσημα νυφικά όλων των εποχών.

Την επόμενη ακριβώς ημέρα, στις 19 Απριλίου  1956 η Κέλι παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ρενιέ Γ' του Μονακό. Ο γάμος τους έμεινε στην ιστορία ως ο πιο λαμπερός γάμος της Ευρώπης. 

 

 

Το νυφικό της κόστισε 8 χιλιάδες δολάρια και 12 μοδίστρες δούλευαν μέρα – νύχτα επί έξι βδομάδες για να το ετοιμάσουν.  Το νυφικό το σχεδίασε επίσης η  Έλεν Ρόουζ από την  MGM.

67 χρόνια μετά το γάμο της Γκρέις Κέλι με τον πρίγκιπα Ρενιέ, το νυφικό θεωρείται ακόμα "σημείο αναφοράς" στους βασιλικούς γάμους και επηρέασε τις επιλογές πολλών μεταγενέστερων γαλαζοαίματων.

Ήταν η σωστή επένδυση για ένα γάμο που παρακολούθησαν σχεδόν δύο χιλιάδες δημοσιογράφοι και αργότερα προβλήθηκε στους κινηματογράφους..

 

Παρασκευάστηκε εξολοκλήρου στο χέρι από μεταξωτό ύφασμα σε ιβουάρ απόχρωση με 100 μέτρα μεταξωτό τούλι.

Το φόρεμα έκανε τους πάντες να μιλούν για την κομψότητα που το χαρακτήριζε, διακρινόταν για το ψηλό ντεκολτέ, το μπούστο με τα χιλιάδες κεντημένα στο χέρι μαργαριτάρια, τη φούστα από ταφτά και μια ουρά μήκους ενός μέτρου. 

Η μελλοντική πριγκίπισσα για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής της αποφάσισε να μην φορέσει τιάρα στα μαλλιά της, αλλά τα έπιασε σε κότσο με ένα αξεσουάρ με δαντέλα και μαργαριτάρια

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ