Μαρία Μενούνος: Πως κατάλαβε ότι έχει καρκίνο στο πάγκρεας - Οι αφόρητοι πόνοι

Η Μενούνος είναι τώρα καλά, αλλά συνεχίζει να παρακολουθεί τα συμπτώματα, καταγράφοντας οτιδήποτε ανησυχητικό σε ένα ημερολόγιο. 

Η Μαρία Μενούνος θυμάται ακόμα τον αφόρητο πόνο στο στομάχι που ένιωσε μετά την κατανάλωση σαλάτας με πλιγούρι σε μια πτήση πριν από ένα χρόνο.

Η τηλεπερσόνα δεν το γνώριζε τότε, αλλά είχε έναν όγκο που αναπτυσσόταν στο πάγκρεας της - έναν σπάνιο τύπο καρκίνου του παγκρέατος που διαγνώστηκε τελικά τον Ιανουάριο του 2023.

Οι γιατροί αρχικά της είπαν ότι ήταν καλά, αλλά εκείνη συνέχισε να ζητά απαντήσεις για να εξηγήσει συμπτώματα όπως φούσκωμα, διάρροια και πόνο στο στομάχι. 

"Ήταν εκείνος ο πόνος που ένιωθες ότι θα εκραγείς μέσα σου", θυμάται η 45χρονη Menounos στο TODAY. com.

"Νόμιζα ότι έφταιγε το πλιγούρι. Σκέφτηκα ότι μπορεί να έχω αρχίσει να έχω δυσανεξία στη γλουτένη και ότι το στομάχι μου δεν το χειριζόταν καλά". 

 

Το 2022, υποβλήθηκε σε ενδοσκόπηση και κολονοσκόπηση για να προσπαθήσει να βρει λύση στα πεπτικά της προβλήματα, αλλά τίποτα δεν προέκυψε. Η αξονική τομογραφία επίσης δεν βρήκε τίποτα, με τα αποτελέσματα να περιγράφουν το πάγκρεας και τα άλλα όργανά της ως "μη αξιοσημείωτα", κάτι καλό στον ιατρικό κόσμο.

Αλλά η Menounos συνέχισε να έχει συμπτώματα. Τον Νοέμβριο του 2022, θυμάται ότι ήταν καθηλωμένη από τον πόνο.

 

"Γι' αυτό λέω συνέχεια στους ανθρώπους: Αν τα συμπτώματα επιμένουν, το ίδιο πρέπει να κάνετε κι εσείς", λέει.

Δείτε επίσης: Μαριέττα Χρουσαλά & Μαρία Μενούνος μαζί την 28η Οκτωβρίου - Ποζάρουν με φόντο την ελληνική σημαία (φωτό)

Οι γιατροί αρχικά απέρριψαν τα συμπτώματα του φουσκώματος και έτσι πήγε στο νοσοκομείο όπου έκανε υπερηχογράφημα και εκεί οι γιατροί της βρήκαν ότι έχει καρκίνο στο πάγκρεας σε δεύτερο στάδιο.

 

 

 

 

 

 

Η Μαρία Μενούνος, η οποία εκείνη την εποχή περίμενε να γεννηθεί η κόρη της Αθηνά μέσω παρένθετης μητέρας, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκου 3,81 εκατοστών. Όπως η ίδια ενημέρωσε, ο καρκίνος βρίσκεται σε ύφεση.

Ο καρκίνος στο πάγκρεας είναι ένας από τους πιο θανατηφόρους τύπους καρκίνου στην Αμερική, καθώς μόνο ένας στους δέκα ασθενείς επιβιώνει περισσότερο από ένα χρόνο μετά τη διάγνωσή του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ