Ποιος θα το έλεγε! Το Παρίσι γεμάτο κοριούς λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του 2024 - Στα λεωφορεία, στα σινεμά, στο αεροδρόμιο (βίντεο)

ΤΙ συνέβη;

Ποιος θα το έλεγε ότι η λαμπερή πόλη του φωτός θα γέμιζε με κοριούς!

Κι όμως εδώ και μερικά 24ωρα τα λεγόμενα BedBugs έχουν κατακλύσει το Παρίσι.

Διαβάστε ακόμη: Giambattista Valli - Παρίσι: Μας καταγοήτευσε με τις νέες δημιουργίες για την Άνοιξη 2024 - Γιατί όμως χάρηκε διπλά; (φωτό - βίντεο)

Το πρόβλημα φαίνεται να είναι τόσο μεγάλο που, σύμφωνα με το AFP, η γαλλική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να «αναλάβει δράση» για να καταπολεμήσει άμεσα το ζήτημα που έχει προκύψει με τους κοριούς, την ώρα που η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Μεταφορών, Κλεμάν Μπον, «θα έχω συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με φορείς συγκοινωνιών για να ενημερώσω για τις ενέργειες που θα γίνουν και την περαιτέρω δράση για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών. Για καθησυχασμό και για προστασία».

Ειδικότερα, κοριοί έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε κινηματογράφους, τρένα μεγάλων αποστάσεων, στο μετρό του Παρισιού και σε ζώνες αναμονής του διεθνούς αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκολ, χωρίς όμως να υπάρχουν αποδείξεις για όλα τα περιστατικά.

Σύμφωνα με το AFP, σε ένα τρένο της γραμμής 8 του μετρό του Παρισιού υπήρξε «υποψία για παρουσία κοριών στην καμπίνα μηχανοδηγού» την Τετάρτη, σύμφωνα με την αρχή μεταφορών του Παρισιού. Ωστόσο, ολόκληρο το τρένο εξετάστηκε και τα αποτελέσματα ήταν «αρνητικά», ανέφερε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία.

Διαβάστε ακόμη: Τόλμη & γοητεία από τη δυναστεία Louis Vuitton - Επίδειξη μόδας στο Παρίσι με Zendaya, Cate Blanchett, Pharrell Williams (φωτό - βίντεο)

Σημειώνεται πως οι κοριοί, μετά την εξαφάνισή τους τη δεκαετία του 1950, επανήλθαν τα τελευταία 30 χρόνια σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες λόγω του ολοένα και πιο νομαδικού τρόπου ζωής, της κατανάλωσης που ευνοεί τις αγορές μεταχειρισμένων καθώς και της αυξανόμενης αντίστασης των παρασίτων σε εντομοκτόνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ