Giambattista Valli - Παρίσι: Μας καταγοήτευσε με τις νέες δημιουργίες για την Άνοιξη 2024 - Γιατί όμως χάρηκε διπλά; (φωτό - βίντεο)

Ιδιαίτερη μέρα για δύο λόγους!

Μεγάλη ημέρα η χθεσινή (30/9) για τον Giambattista Valli!

Ο Ιταλός σχεδιαστής παρουσίασε στο Παρίσι στο πλαίσιο της εβδομάδας Μόδας τη νέα κολεξιόν του για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024.

Με την παρουσία τους τον τίμησαν δεκάδες φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα μεταξύ των οποίων η αρχισυντάκτρια της Vogue, Anna Wintour και ο πρώην αρχισυντάκτης, Edward Enninful καθώς και η κόρη του συζύγου της Σάλμα Χάγιεκ, Φρανσουά Πινό, η Ματίλντ Πινό.

 

 

Η συλλογή είχε μια φρέσκια, ανάλαφρη αίσθηση. Οι extravagant πινελιές τις οποίες συνήθως αποδίδει ο Valli ως πληθωρικά χαρακτηριστικά δημιουργικότητας, περιορίστηκαν σε πέδιλα με μεσαίο τακούνι, κομψές τιάρες, maxi φορέματα ...

Διαβάστε ακόμη: Salma Hayek: Η υπέροχη τουαλέτα που φόρεσε στον γάμο του Marc Anthony & της Nadia Ferreira - Mint με αβυσσαλέο ντεκολτέ (φωτό)

Η διαφάνεια της λευκής δαντέλας και η απέραντη λάμψη από τους πούλιες ενίσχυσαν τη συνολική αίσθηση της "δροσερής ζωντάνιας" που o Valli ήθελε να αποπνέει το show.

Να σημειώσουμε, βέβαια ότι η μέρα αυτή ήταν ξεχωριστή και για ακόμη έναν λόγο.

Ο διάσημος σχεδιαστής κατέκτησε το Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres, μία από τις μεγαλύτερες τιμές που απονέμει η Γαλλική Δημοκρατία σε πολίτες, Γάλλους ή ξένους, που έχουν διακριθεί για την προσφορά τους στον κόσμο. των τεχνών και του πολιτισμού.

Διαβάστε ακόμη: Giambattista Valli - Παρίσι: Ο αγαπημένος σχεδιαστής της Αμάλ Κλούνεϊ καταγοήτευσε με παστέλ, νέες δημιουργίες για την Άνοιξη 2023 (φωτό - βίντεο)

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο υπέροχο Musée Picasso: «Είναι τεράστια τιμή για μένα και το δέχομαι με ταπεινότητα», είπε ο Valli. «Η Γαλλία είναι μια χώρα με βαθιά αίσθηση της ελευθερίας της έκφρασης. Με καλωσόρισε και με στήριξε στην οικοδόμηση του οράματος και της ιστορίας μου».



INSTAGRAM @giambattistavalli

Ο Valli μπορεί να ανήκει στη γαλλική κοινότητα μόδας (ζεί στο Παρίσι από τη δεκαετία του '90), αλλά οι ρωμαϊκές του ρίζες δεν απέχουν από αυτό που τροφοδοτεί τη δημιουργικότητά του, η οποία είναι εμποτισμένη με ιταλικό αισθησιασμό καθώς και με μια παριζιάνικη αβίαστη σικ αίσθηση.

Διαβάστε ακόμη: Στην Ελλάδα ο Giambattista Valli: Οι φωτό από τη δική του απόδραση στα νησιά μας - Η υποδοχή του Βασίλη Ζούλια

Να σημειώσουμε τέλος, ότι ο Giambatista Valli δηλώνει θαυμαστής της Ελλάδας την οποία αγαπάει να επισκέπτεται τα καλοκαίρια με συγκεκριμένο προορισμό τη Μύκονο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ