Σταύρος Θεοδωράκης: "Ο Κασσελάκης βρήκε μία ρωγμή στο πολιτικό σύστημα" - "Με τον καρκίνο δεν ξεμπερδεύεις"

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντάει για τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και για τη μάχη του με τον καρκίνο.

Ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος είχε ηγηθεί του κόμματος "Το Ποτάμι" παλαιότερα, μίλησε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου "Super Κατερίνα".

Αναφέρθηκε στον πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε αλλά και στον Στέφανο Κασσελάκη, που εξελέγη νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ δημοσιογράφος είμαι. Έκανα μία δεύτερη στρατιωτική θητεία στην πολιτική, αλλά δεν ήταν η σκέψη μου να μείνω πάντα στην πολιτική, πήγα να πω συγκεκριμένες απόψεις να ακουστούν και όταν ολοκληρώθηκε αυτό σηκώθηκα και έφυγα».

«Ο Κασσελάκης βρήκε μία ρωγμή στο πολιτικό σύστημα»

«Εγώ τον Κασσελάκη τον είχα γνωρίσει αρχές Μαΐου, όταν ήταν στο Επικρατείας. Ήταν ένα παιδί από την Αμερική που είχε μία στέρεη βάση ακαδημαϊκή αλλά ήξερε πολύ λίγα πράγματα για την Ελλάδα αλλά από τότε που μου είχε πει ότι “όσα δεν ξέρω θα τα μάθω” και αποδεικνύεται ότι είναι ένας από τους σπασίκλες της γνώσης. Μελετά και μαθαίνει. Έστησε μία καλή ομάδα γύρω του που τον βοηθά».

«Ο Κασσελάκης βρήκε μία ρωγμή στο πολιτικό σύστημα, ότι υπάρχει μία απέχθεια στο παλιό. Ο κόσμος βαριέται τα ίδια πρόσωπα, άρα εμφανίζεται κάτι καινούριο και για την Αριστερά εντελώς επαναστατικό θα έλεγα, δεν υπήρχε αντίστοιχο πρότυπο Κασσελάκη στην Αριστερά».

«Στην κοινωνία έχει αρχίσει να δημιουργείται ένας καινούριος αντισυστημισμός με αφορμή τα Τέμπη, τις πλημμύρες, το έγκλημα στο λιμάνι. Υπάρχει ένας κόσμος που λέει “γιατί δεν κάνετε κάτι για αυτό;” και αυτός ο αντισυστημισμος παίρνει μπάλα όλους τους παλιούς και ευνοείται ένα νέο πρόσωπο».

«Θέλει πολλή δουλειά για να κυβερνήσει τη χώρα αλλά πιστεύω ότι αν δουλέψει θα είναι όφελος της πολιτικής. Αυτό που βοήθησε τον Στέφανο Κασσελάκη είναι η διαφάνεια στη ζωή του».

Διαβάστε επίσης: Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλά για τον καρκίνο: Ήρθε απότομα και επιθετικά – Ο θάνατος είναι εκεί σε μια γωνιά και μας περιμένει (βίντεο)
 

Η σκληρή μάχη του δημοσιογράφου και πρώην πολιτικού με τον καρκίνο

Σε άλλο σημείο ο Σταύρος Θεοδωράκης μοιράστηκε τη δική του ιστορία με τον καρκίνο και τη μάχη που έδωσε και βγήκε νικητής.

«Καλά είμαι. Με τον καρκίνο δεν ξεμπερδεύεις, είναι μία συνεχής προσπάθεια. Από εκεί και πέρα εγώ είχα την υποχρέωση να μιλήσω γιατί τότε ήμουν πολιτικός αρχηγός».

«Με την περιπέτεια της υγείας μου αγάπησα λίγο παραπάνω τη ζωή και φοβήθηκα λίγο παραπάνω το τέλος. Όταν επιστρέφεις από αυτή την περιπέτεια μπορείς να τη βάλεις υπέρ σου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ