Πλαστική στήθους: Κι όμως μπορεί να σου σώσει τη ζωή! Τα ενθέματα σιλικόνης μειώνουν τον κίνδυνο τραυματισμού στα τροχαία - Νέα έρευνα

Μια περίεργη διαπίστωση έκαναν οι επιστήμονες!

Νέα επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ενθέματα σιλικόνης που έχουν όσες γυναίκες κάνουν πλαστική για να αυξήσουν το μέγεθος του στήθους τους, μπορούν να σώσουν τη ζωή τους σε περίπτωση τροχαίου.

Συγκεκριμένα, τα δεδομένα έδειξαν ότι οι πιθανότητες καταπόνησης ήταν 23% μικρότερες σε σχέση με τις γυναίκες που δεν είχαν κάνει πλαστική. Φυσικά, αν αυτό προϋποθέτει το όχημα να μην έχει αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα.

«Τα ενθέματα στήθους λειτουργούν σαν ένας μίνι αερόσακος σε πρόσκρουση χαμηλής ταχύτητας», εξηγεί ο Δρ. Helge Jens, ειδικός στην πλαστική και αισθητική χειρουργική στην κλινική του Άαχεν «Domhof».

«Τα ενθέματα σιλικόνης μπορούν να κατανείμουν καλύτερα την πίεση στην οποία εκτίθεται το θωρακικό τοίχωμα σε τροχαίο ατύχημα», προσθέτει.

Την έρευνα δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα Bild.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι τα ενθέματα σιλικόνης δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθούν ως προληπτικό μέτρο. Η χρήση ζώνης είναι πάντα απαραίτητη.

Επιπλέον, το μέγεθος της σιλικόνης δεν έπαιξε κανέναν ρόλο, σύμφωνα με την έρευνα.

Αμερικανοί ερευνητές κάνουν προσομοίωση τροχαίου και "τεστάρουν" τη θεωρία...

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα ενθέματα σιλικόνης

Τα εμφυτεύματα στήθους δεν προορίζονται για ισόβια τοποθέτηση. Χρειάζονται αντικατάσταση ή αφαίρεση εντός 10-15 ετών από την αρχική τοποθέτηση. Αν και πολλοί άνθρωποι με εμφυτεύματα στήθους δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα, υπάρχουν μερικές κοινές και μερικές λιγότερο συχνές επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν.

Τα άτομα με εμφυτεύματα στήθους συνιστώνται να εξετάζουν τακτικά το στήθος τους και να επισκέπτονται τον γιατρό ή τον χειρουργό τους κάθε 12 μήνες για κλινική ανασκόπηση για να αξιολογήσουν για επιπλοκές ή άλλες ανησυχίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ