Πριγκίπισσα Νταϊάνα: το διάσημο κόκκινο πουλόβερ της δημοπρατήθηκε έναντι 1.1 εκατ. Δολάρια – Υπερδεκαπλάσια η τελική του τιμή από την εκτιμώμενη!

Μπορεί να πέρασαν πάνω από 40 χρόνια από τότε, αλλά κοστίζει περισσότερο από ποτέ

Όταν ο οίκος Sotheby’s έβγαζε σε δημοπρασία το διάσημο κόκκινο πουλόβερ της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, οι ειδικοί δεν ανέμεναν παραπάνω από 80.000 δολλάρια. Οι πιο συντηρητικές εκτιμήσεις μιλούσαν για ένα ποσό που κυμαινόταν γύρω στα 50.000 δολλάρια.

Η δημοπρασία ξεκίνησε στις 31 Αυγούστου, αλλά τις τελευταίες ώρες τα «χτυπήματα» διαδέχονταν το ένα το άλλο και η τιμή εκτοξεύτηκε από τις 200.000 στο 1,1 εκατομμύριο.

Ο λόγος για το διάσημο κόκκινο πουλόβερ με τα προβατάκια, το οποίο φόρεσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1981, λίγο αφότου αρραβωνιάστηκε με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Ήταν Ιούνιος του 1981, όταν το τότε πριγκιπικό ζεύγος παρεβρέθηκε σε έναν αγώνα πόλο, όπου και η Πριγκίπισα φόρεσε το κόκκινο πουλόβερ με τα άσπρα προβατάκια, πάνω στο οποίο βέβαια υπάρχει και ένα μαύρο.

Το πουλόβερ μάρκας "Warm & Wonderful", τράβηξε τα βλέματα των παρεβρισκόμενων και σε συνδυασμό με την χαλαρή συμπεριφορά της Πριγκίπισσας, άφησε εποχή. Μάλιστα, οι σχεδιάστριες του Σάλι Μιούιρ και  Τζοάνα Όσμπορν έγιναν διάσημες.

Διαβάστε επίσης: Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τα signature shorts της, είναι το hot item του φετινού καλοκαιριού - Δείτε πως θα τα συνδυάσετε

Γνωστή είναι άλλωστε και η ιστορία σύμφωνα με την οποία έλαβαν μια επιστολή από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου τους εξηγούσαν ότι η μελλοντική πριγκίπισσα της Ουαλίας έσκισε κατά λάθος το πουλόβερ και τις ρωτούσαν αν ήταν δυνατόν να το επιδιορθώσουν ή να το αντικαταστήσουν. Οι δυο γυναίκες έπλεξαν ένα νέο πουλόβερ, το οποίο φόρεσε η Νταϊάνα το 1983, όμως αυτό που πουλήθηκε σήμερα ήταν το αυθεντικό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ