H νιόπαντρη Μαρία Γρυπιώτη 32 ετών είναι η Ελληνίδα νεκρή από αλλαντίαση στο Μπορντώ- Αμερικανικοί, Καναδοί & Γερμανοί τουρίστες χαροπαλεύουν από τις κονσέρβες στο wine bar

Οκτώ άνθρωποι στο νοσοκομείο από σαρδέλες κονσέρβα σε wine bar....

Μια 32χρονη Ελληνίδα που ζούσε μόνιμα στο Παρίσι έχασε τη ζωή της από αλλαντίαση και ακόμα οκτώ άτομα νοσηλεύονται στην εντατική, έπειτα από γεύμα σε εστιατόριο στο Μπορντό της Γαλλίας.

Η γυναίκα πέθανε λίγες ώρες αφού γευμάτισε στο εστιατόριο Tchin Tchin Wine Bar στην καρδιά του Μπορντό. Ο σύζυγος και ο πατέρας της, που τη συνόδευαν στο γεύμα, νοσηλεύονται σοβαρά.

Παράλληλα, τουλάχιστον δέκα ακόμη άτομα φαίνεται να έχουν υποστεί δηλητηρίαση και να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο. Οι θεράποντες ιατροί αναφέρουν ότι η κατάστασή τους είναι κρίσιμη. Συγκεκριμένα, επτά νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας και πέντε λαμβάνουν αναπνευστική θεραπεία, αναφέρει η ιστοσελίδα  greekcitytimes

"Όλες οι περιπτώσεις καταγράφηκαν στο ίδιο κατάστημα στο Μπορντό μεταξύ Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου και Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2023. Όλοι τους κατανάλωσαν σαρδέλες σε βάζα που είχε φτιάξει ο εστιάτορας", ανέφεραν οι γαλλικές αρχές.
 

 

 

Έφαγαν μεσημεριανό γεύμα στο ίδιο εστιατόριο. Για το λόγο αυτό, οι αρχές κάλεσαν όσους παρουσιάζουν συμπτώματα όπως ναυτία, κοιλιακό άλγος, εμετό, διάρροια, θολή όραση, ξηροστομία και παράλυση να αναζητήσουν άμεση ιατρική βοήθεια.

"Όλοι οι ασθενείς που εισήχθησαν υποβλήθηκαν σε θεραπεία με αντιτοξίνες", ενημέρωσε ο Benjamin Clouzeau, γιατρός της μονάδας εντατικής θεραπείας, σημειώνοντας ότι όσοι διαγνώστηκαν με πρόβλημα είναι πιθανό να υποφέρουν έως και δύο εβδομάδες, επειδή τα βακτήρια δεν καταστρέφονται δεν επιτρέπεται να εξαπλωθούν περαιτέρω.

Η τοπική εφημερίδα Sud-Ouest ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δήλωσε ότι πέταξε μερικά από τα βάζα που περιείχαν σαρδέλες λόγω της "έντονης μυρωδιάς" που έβγαινε από τα δοχεία όταν ανοίγονταν.

Αλλά άλλα "εμφανίστηκαν σε καλή κατάσταση και σερβιρίστηκαν στους πελάτες", είπε.

Το εστιατόριο έκλεισε την Τετάρτη. Η εγκατάσταση, η οποία δεν είχε ποτέ στο παρελθόν προβλήματα υγιεινής, θα καθαριστεί σε βάθος.

Η αλλαντίαση είναι θανατηφόρα σε πέντε έως 10 τοις εκατό των περιπτώσεων λόγω μιας τοξίνης που μπορεί να παραχθεί από τα βακτήρια clostridium botulinum όταν τα διατηρημένα τρόφιμα αποστειρώνονται ανεπαρκώς.

Οι αρχές εξακολουθούν να διενεργούν εξετάσεις στο εστιατόριο, δήλωσε η DGS, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει περαιτέρω κρούσματα αλλαντίασης, η οποία έχει περίοδο επώασης έως και αρκετές ημέρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ