Νίκος Καρβέλας - γενέθλια: 72 ετών γίνεται σήμερα το "άτακτο" ταλαντούχο παιδί της ελληνικής μουσικής

Η παντοτινή αγάπη με την Άννα Βίσση και επιτυχημένη πορεία στη μουσική!

Ο Έλληνας συνθέτης με τις πολλές επιτυχίες στο ενερητικό του, Νίκος Καρβέλας, γιορτάζει σήμερα τα γενέθλιά του. Ο πρώην σύζυγος της Άννας Βίσση κλείνει τα 72 του χρόνια.

Η νομική σχολή και το ψευδώνυμο "Νίκος Λεονάρδος"

Γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1951 στον Πειραιά.Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη μουσική σε ηλικία πέντε ετών, οπότε απέκτησε και το πρώτο του πιάνο. Στα φοιτητικά του χρόνια, στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ίδρυσε ένα ροκ γκρουπ επηρεασμένο από τους Beatles και τους Rolling Stones. Είναι Απόφοιτος του τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο τέλος της δεκαετίας του 1970, άλλοτε με το όνομα Νίκος Καρβέλας και άλλοτε με το ψευδώνυμο Νίκος Λεονάρδος.

Αποτελεί τον δημιουργό του μεγαλύτερου μέρους της δισκογραφίας της Άννας Βίσση. Με την Βίσση τα τελευταία 40 χρόνια δημιούργησαν μια από τις πιο επιτυχημένες συνεργασίες στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, καθώς τα άλμπουμ τους είχαν τεράστια εμπορική επιτυχία και πληθώρα διακρίσεων και βραβείων, ενώ για τη σπουδαία ερμηνεύτρια δημιούργησε μια μεγάλη γκάμα τραγουδιών με στοιχεία από λαϊκό, ποπ, ποπ - ροκ, ντίσκο, μπαλάντες, ροκ όπερα, μιούζικαλ, ελαφρολαϊκά τραγούδια, λάτιν, χασάπικα, τσιφτετέλια και ζεϊμπέκικα. Με την Βίσση μετρούν μέχρι σήμερα 26 δίσκους, 33 singles, πάνω από 10 ντουέτα, 3 θεατρικά έργα, 11 χρυσούς δίσκους, 8 πλατινένιους, 5 διπλά πλατινένιους, δύο τριπλά πλατινένιους, έναν τετραπλά και έναν επτά φορές πλατινένιο, μιλώντας μόνο για την Ελλάδα!

Διαβάστε επίσης: Η Άννα Βίσση έβαλε τα κλάματα: «Ο Νίκος Καρβέλας μου έχει προσφέρει το ελιξίριο της νεότητας» - 50 χρόνια καριέρας (βίντεο)

Σημαντικές συνεργαασίες

Έγραψε τραγούδια που έγιναν επιτυχίες, τα οποία ερμήνευσαν οι: Ρίτα Σακελλαρίου, Κατερίνα Στανίση, Τόλης Βοσκόπουλος, Λίτσα Διαμάντη, Αντύπας,Σάκης Ρουβάς, Δημήτρης Κοντολάζος, Λευτέρης Πανταζής, Άντζελα Δημητρίου, Δούκισσα, Μπέσσυ Αργυράκη, , Πασχάλης Τερζής, Γιάννης Πάριος, Γιάννης Καλατζής, Δήμητρα Γαλάνη, Λάκης Παπαδόπουλος, Αντώνης Ρέμος, Δημήτρης Κόκοτας, Καίτη Γαρμπή κ.ά.

Ο Νίκος Καρβέλας έχει πουλήσει πάνω από 7.500.000 δίσκους σε όλη την Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως.

Ο γάμος με την Άννα Βίσση και την Αννίτα Πάνια

Το 1983 παντρεύτηκε τη τραγουδίστρια Άννα Βίσση, με κουμπάρο τον τότε πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σπύρο Κυπριανού. Έχουν αποκτήσει μαζί μια κόρη, τη Σοφία. Με τη Βίσση χώρισαν το 1992. Ωστόσο, οι δυο τους διατηρούν μια πολύ στενή φιλία μέχρι σήμερα και συνεργάζονται και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Όπως δηλώνει η ίδια η τραγουδίστρια: «Ο Καρβέλας κι εγώ είμαστε ένα. Ότι γράφει είναι σαν να το έχω γράψει εγώ και ότι τραγουδάω είναι σαν να το τραγουδάει αυτός. Δεν χρειάζονται εξήγηση αυτά πλέον»

Μάλιστα ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί και τραγουδούν τις επιτυχίες τους με πολλή θέρμη.

 

Μετά τον χωρισμό του με την Άννα Βίσση, ο Νίκος Καρβέλας παντρεύτηκε την παρουσιάστρια Αννίτα Πάνια.

Το 2006 ξεκίνησε τη σχέση του με τη τηλεπαρουσιάστρια, με την οποία παντρεύτηκε στις 29 Απριλίου 2010, αλλά χώρισαν το 2016. Το ζευγάρι απέκτησε έναν γιο, τον Ανδρέα

Facebook / Iron Mike Zambidis

Οι δυο γυναίκες, η Άννα Βίσση και η Αννίτα Πάνια διατηρούν επίσης μια καλή σχέση. Μάλιστα, η Άννα Βίσση έδωσε και μια απολαυστική συνέντευξη στην Αννίτα Πάνια, κατά την οποία συζήτησαν για τη σχέση τους με τον Νίκο Καρβέλα, αλλά και την μεταξύ τους.

Η τωρινή σύντροφος του Νίκου Καρβέλα είναι η καλλιτέχνιδα Ελένα Φερεντίνου. 

Η Ελένα Φερεντίνου και ο Νίκος Καρβέλας γνωρίστηκαν το 2019 και απέκτησαν έναν γιο τον Απρίλιο του 2022.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ