"Καμπανάκι" στη Λάρισα για την υπερχείλιση του Πηνειού: Στα 9,5 μέτρα η στάθμη του νερού - Εκκενώσεις για Μάνδρα, Κουτσόχερο και Αμυγδαλέα

Εντατικές προσπάθειες για να μην πλημμυρίσει η πόλη.

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στη Λάρισα, καθώς υπάρχει περίπτωση να πλημμυρίσει η πόλη εξαιτίας της υπερχείλισης του Πηνειού Ποταμού. Η στάθμη του νερού έχει φτάσει τα 9,5 μέτρα. Τα προβλήματα της κακοκαιρίας Daniel δεν έχουν τελειώσει, όπως φαίνεται, για τη Θεσσαλία. Ο Δήμος Λαρισαίων προχώρησε, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της νύχτας στην εκκένωση των χωριών Μάνδρα, Κουτσόχερο και Αμυγδαλέα.

Σε τμήμα της συνοικίας του Αγίου Θωμά, στην πόλη της Λάρισας που γειτνιάζει με τον Πηνείο, τα νερά έχουν καλύψει πλέον δρόμους, αυλές σπιτιών, ενώ από αυτοκίνητα φαίνονται μόνο οι οροφές και κάτοικοι λένε ότι το νερό φτάνει – ίσως και να ξεπερνά – τα γόνατά τους.

Συνεργείο της ΔΕΥΑΛ εργάζεται για την απομάκρυνση των νερών, ενώ έχουν τοποθετηθεί και αναχώματα, ώστε το νερό να μην προχωρήσει προς το εσωτερικό της συνοικίας.

 

 

 

 

Η ανησυχία στις παραποτάμιες περιοχές είναι έντονη καθώς σε πολλά ακόμη σημεία η στάθμη ανεβαίνει επικίνδυνα και γι’ αυτό τον λόγο πριν τις 23:00 χθες Πέμπτη εστάλησαν νέα μηνύματα του 112 σε περιοχές της θεσσαλικής πρωτεύουσας.

Η ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων:

«Υπάρχουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία που καταλήγουν στον Πηνειό πριν την είσοδο της κοίτης στην πόλη της Λάρισας. Η ροή των υδάτων σημειώνει συνεχώς αυξητική τάση. Για το λόγο αυτό εκδόθηκε νωρίτερα προειδοποίηση από το 112. Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί για το επόμενο εικοσιτετράωρο τουλάχιστον και προκαλεί ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτών και των εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού στα όρια του Δήμου Λαρισαίων. Η πλημμυρική ζώνη ορίζεται στο διάστημα από την Αμυδαλέα έως τη Γυρτώνη και περιλαμβάνει την έκταση ανάμεσα στα αναχώματα στις δύο πλευρές του Πηνειού.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία Daniel: Πλημμύρισαν οι Ροβιές – Φούσκωσε το ποτάμι που διαπερνά το χωριό - Εγκλωβισμένοι κάτοικοι

«Ο Πηνειός έχει καλύψει ήδη όλες τις πλημμυρικές εκτάσεις που υπάρχουν για κάθε ποτάμι όταν φουσκώνει» δήλωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Για τον λόγο αυτό πάρθηκε η απόφαση να σπάσουν αναχώματα στο Φράγμα της Γυρτώνης.

 

 

H κατάσταση σε τμήμα της συνοικίας του Αγίου Θωμά, στην πόλη της Λάρισας:

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες του larissanet.gr:

larissanet.gr

larissanet.gr

larissanet.gr

larissanet.gr

larissanet.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ