H Ράνια Θρασκιά γράφει για τον άδικο χαμό του 36χρονου Αντώνη - ''Τεράστια ανάγκη να αντιστρέψουμε την αποκτήνωση, βιώνουμε ένα συλλογικό τραύμα

Διαβάστε τι έγραψε! 

Σοκ στο Πανελλήνιο έχει προκαλέσει ο πνιγμός ενός 36χρονου ανδρα το βράδυ της Τρίτης 5/9 στο λιμάνι του Πειραιά. 

Ο Αντώνης έχασε τη ζωή του στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon.

Να σημειώσουμε πως τον άνδρα έσπρωξαν  μέλη του πληρώματος. 

Διώξεις ασκήθηκαν στα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon

Διώξεις ασκήθηκαν στα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon μετά το θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Κ. στο λιμάνι του Πειραιά, ο οποίος στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο της Κρήτης, απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.

Στο ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου που φαίνεται στα video να απωθεί τον άτυχο 36χρονο, τον ύπαρχο, ασκήθηκε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος ασκήθηκε για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο, ενώ στον πλοίαρχο ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος παραμένουν στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά και αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Δείτε επίσης: Βιοπαλαιστής από το Λασίθι ο 36χρονος που έριξαν από το Blue Horizon - Για ανθρωποκτονία καπετάνιος & 3 μέλη του πληρώματος (βίντεο)

Σοκαρισμένη και αγανακτισμένη με την τραγωδία, είναι και η Ράνια Θρασκιά η οποία αποφάσισε να γράψει σε μια ανάρτησή της στο Instagram, τις σκέψεις της.. 

Το πρωί της Πέμπτης μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό ξέσπασε κατά των μελών του πληρώματος του καραβιού.

''Βιώνουμε ένα συλλογικό τραύμα. Υπάρχει τεράστια ανάγκη για δημόσιες δομές Ψυχικής Υγείας, με δωρεάν και άμεση πρόσβαση των πολιτών σε αυτές
● για τη συναισθηματική ανακούφιση των πληγέντων από τις φωτιές και τις πλημμύρες
● για τη διαχείριση του μετατραυματικού άγχους
● για την αναγνώριση δυσλειτουργικών μοτίβων συμπεριφοράς
● για τη διανοητική επεξεργασία και τελικά αλλαγή των στρεβλών πεποιθήσεων και αντιλήψεων

Υπάρχει τεράστια αναγκαιότητα να θωρακίσουμε τα παιδιά και τους νέους με ψυχική ανθεκτικότητα και να αντιστρέψουμε την πορεία της κοινωνικής αποκτήνωσης.
Με ενίσχυση και στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης και με εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας με μαθήματα κοινωνικής και συναισθηματικής αγωγής, ώστε τα παιδιά μας να αναπτύσσουν τη δεξιότητα της ενσυναίσθησης.
Υπάρχει τεράστια ανάγκη να μάθουμε όλοι να αγαπάμε τον εαυτό και να συμπονούμε τους άλλους.
Δεν υπάρχει αύριο σε μια θλιμμένη κοινωνία που βουλιάζει στον φόβο και την ανασφάλεια. Δεν υπάρχει αύριο σε μία κοινωνία χωρίς αγάπη για τον συνάνθρωπο, τη φύση και το περιβάλλον. Δεν υπάρχει αύριο χωρίς πολιτικές αποφάσεις που θα έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο και την ευημερία του.
Δεν αρκεί να επιβιώνουμε, πρέπει να ζούμε.''

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ