Κατερίνα Στεφανίδη: Αυτή είναι η στιγμή που τραυμάτισε τον αστράγαλό της - Λιποθύμησε και την πήραν με φορείο

Τραυματισμός για την Ελληνίδα Πρωταθλήτρια!

Η Κατερίνα Στεφανίδη τραυμάτισε τον αστράγαλό της καθώς επιχειρούσε να κάνει το δοκιμαστικό της άλμα στο επί κοντώ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Μάλιστα, η σπουδαία Ελληνίδα αθλήτρια αποκάλυψε ότι λιποθύμισε μετά το περιστατικό. Όλο το στάδιο στη Βουδαπέστη είχε σοκαριστεί.

Η ίδια σχολιάσε το γεγονός που της στέρησε άλλη μια διάκριση στο τελικό του αθλήματος, με ανάρτησή της στο Instagram.

Αναλυτικά η Κατερίνα Στεφανίδη έγραψε: "Όχι το καλύτερο timing. Χθες στο πρώτο μου δοκιμαστικό άλμα έπεσα περίεργα στο στρώμα και (μάλλον) έπαθα διάστρεμμα. Εξαιτίας του πόνου και του άγχους έπεσε η πίεση μου, λιποθύμησα και με πήραν με φορείο στο medical center. Αφού δέσαμε το πόδι μου επέστρεψα στο στάδιο 5 λεπτά πριν τελειώσουν τα δοκιμαστικά και παρόλο που ήμουν ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι για μια ώρα κατάφερα να κάνω 2 καλά άλματα. Για αυτό πήρα την απόφαση να αγωνιστώ. Δεν υπήρχε περίπτωση να τα παρατήσω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δυστυχώς όσο περνούσε η ώρα ο πόνος γινόταν χειρότερος και όταν πλέον ήταν ώρα να αγωνιστώ δεν μπορούσα να βάλω βάρος στο πόδι μου. Θα περιμένουμε την επιστροφή μας στην Αθήνα για την μαγνητική ελπίζοντας ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην ατυχία αυτή ήμουν λίγο τυχερή και απέφυγα κάτι χειρότερο. Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα σας".

Για το δυσάρεστο συμβάν είχε κάνει και δηλώσεις αμέσως μετά τα προκριματικά του επί κοντώ, στα οποία και προσπάθησε να πάρει μέρος. Ωστόσο, ο τραυματισμός της έδρασε αρνητικά για το αποτέλεσμα και τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Τι είπε για τον τραυματισμό

"Για να πω την αλήθεια όσο κρυώνει το πόδι μου χειροτερεύει ο πόνος. Δεν είμαι ακριβώς σίγουρη πώς συνέβη. Έγινε στο πρώτο δοκιμαστικό άλμα, έπεσα κάπως περίεργα πάνω στο στρώμα και κοντραρίστηκα.

Γενικότερα ήταν μια δραματική σκηνή. Ήρθαν και με πήραν με το φορείο γιατί ζαλίστηκα και λιποθύμησα. Μου έπεσε λίγο η πίεση και λιποθύμησα. Μου έδωσαν ηλεκτρολύτες και μαγνήσιο. Αισθάνθηκα καλύτερα, μου έδεσαν το πόδι και μου είπαν ότι ίσως ήταν διάστρεμμα

Δεν ήταν σίγουροι πόσο κακό ήταν το διάστρεμμα και μου είπαν ότι αυτό θα το ήξεραν σε περίπου 12 ώρες. Έχασα 1,5 ώρα από τα δοκιμαστικά. Βγήκα στα τελευταία πέντε λεπτά και πρόλαβα και έκανε 1-2 άλματα. Είπαμε αν είναι όπως πέρσι ας δοκιμάσω να κάνω ένα άλμα στα 4,50μ.

Διαβάστε επίσης: Κατερίνα Στεφανίδη: «Τι είμαι για να μαζέψω τη μάνα μου, μπόγιας;» - Οι αντιδράσεις για το post της μητέρας της στην υπόθεση Γεωργούλη (βίντεο)

Δυστυχώς δεν μας βγήκε γιατί λόγω της αναμονής χειροτέρεψε το πόδι. Ίσως και εγώ να έπρεπε να το τρέξω, αλλά φοβόμουν γιατί δεν ήξερα τι έχω. Κανένας δεν ήξερε να μας πει τι έχουμε.

Το καλό είναι ότι τελικά δεν θα ήταν αρκετό το 4,50μ. Αν έβλεπα ότι μια προσπάθεια στα 4,50μ. θα ήταν αρκετή θα είχα στεναχωρηθεί και περισσότερο γιατί πιθανώς να μην είναι κάτι τόσο σοβαρό και σε δύο ημέρες να ήμουν καλύτερα".

Σε ερώτηση για την απόφαση που πήρε να αγωνιστεί είπε: "Είναι παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είχα ακόμα έναν αγώνα στη Ζυρίχη δεν πιστεύω ότι θα τον κάνω. Αν ήταν να ρισκάρω το ο,τιδήποτε θα το έκανα εδώ. Με ενδιαφέρει να δω τι έχω. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό και δεν μου δημιουργήσει πρόβλημα για την επόμενη χρονιά"

Τέλος ανέφερε: "Για να πω την αλήθεια έχω χαμηλό όριο πόνου. Στο δοκιμαστικό αισθάνθηκα ένα κρακ. Αυτό ήταν που με άγχωσε και με έκανε να λιποθυμήσω. Στην πρώτη και στην τρίτη προσπάθεια το άκουσα ξανά. Ελπίζω ότι δεν θα είναι κάτι τόσο σοβαρό"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ