Ιταλία: Λεσβία μητέρα παλεύει να μη χάσει τα δικαιώματα της για το μωράκι της - «Δεν θέλουμε να ζούμε με το φόβο»

«Είμαστε όπως κάθε άλλη οικογένεια που προσπαθεί να μεγαλώσει τα παιδιά της»

Μια λεσβία μητέρα αγωνίζεται να επανατοποθετηθεί το όνομά της στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού της, μετά τον πόλεμο που έχει ανοίξει στην Ιταλία η Τζόρτζια Μελόνι με τα ομόφυλα ζευγάρια από τον Μάρτιο. 

Η Μικέλα Λέιντι καλεί τα ομόφυλα ζευγάρια να μην ζουν με αυτό τον φόβο και διηγείται στο PinkNews την ιστορία της, επισημαίνοντας πως η σύζυγός της κυοφόρησε το μωρό τους, που πλέον είναι 13 μηνών και αυτή δεν έλειψε ούτε λεπτό από δίπλα της. Η εγκυμοσύνη προήλθε μετά από υποβοηθούμενη τεκνοποίηση στην Ισπανία. 

Τον Ιανουάριο, το ζευγάρι έλαβε μια επιστολή από την ιταλική κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία αφαιρούνται τα στοιχεία της Μικέλα από το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού, καθώς «δεν είναι βιολογικός γονέας του παιδιού». Σύμφωνα με την μητέρα, είναι η πιο κρίσιμη στιγμή του γάμου τους. 

«Δεν θέλουμε να ζούμε με το φόβο», δήλωσε η Μικέλα στο PinkNews, αποκαλύπτοντας ότι η πολιτική αυτή την οδήγησε να προσπαθήσει να υιοθετήσει το παιδί τους, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν σίγουρη για το αποτέλεσμα.

«Είναι μια πολύ χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία. Είμαστε έτοιμοι μαζί να αγωνιστούμε γι' αυτό», δήλωσε, τονίζοντας πως η μικρή τις αποκαλεί ήδη «μαμάδες» κάτι που η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι αγνοεί. 

«Δεν θέλω να αισθάνομαι αναγκασμένη να φύγω από την Ιταλία, αλλά κανείς δεν πρέπει να αναγκαστεί να το κάνει αυτό» υπογραμμίζει. 

«Είμαστε όπως κάθε άλλη οικογένεια που προσπαθεί να μεγαλώσει τα παιδιά της»
Αφού έλαβαν την επιστολή, η Μικέλα και η Βιόλα, οι οποίες ήταν από τις πρώτες στην Ιταλία που βρέθηκαν στο στόχαστρο της επίθεσης κατά της γονικής μέριμνας του ίδιου φύλου και των λεσβιών μητέρων, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ανατρέψουν την αφαίρεση του ονόματος της Michaela από το πιστοποιητικό γέννησης.

Ένας εισαγγελέας είπε στο ζευγάρι ότι η συμπερίληψη του ονόματος της Μικέλα ήταν «αντίθετη προς τη δημόσια τάξη» επειδή δεν κυοφορούσε το μωρό τους.

Λόγω των ομοφοβικών απόψεων της κυβέρνησης, το ζευγάρι ένιωθε «φόβο» και «θλίψη» από τη στιγμή που η Βιόλα έμαθε ότι είναι έγκυος. «Είμαστε όπως κάθε άλλη οικογένεια που προσπαθεί να μεγαλώσει τα παιδιά της μαζί» είπε η μητέρα κλαίγοντας στο PinkNews. 

Σύμφωνα με την πολιτική - δεν είναι νόμος αλλά αποφασίζεται από τους τοπικούς δημάρχους - η Μικέλα χρειάζεται άδεια από τη Viola αν θέλει να αναλάβει γονικές ευθύνες.

Το ζευγάρι μίλησε με άλλες λεσβίες μητέρες, οι οποίες είπαν ότι είναι δύσκολο γι' αυτές να το περάσουν αυτό. 

Ανησυχώντας για αυτή τη «συμμαχία», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε τροπολογία, καταδικάζοντας έντονα «τη διάδοση της ρητορικής κατά των δικαιωμάτων των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από ορισμένους πολιτικούς ηγέτες και κυβερνήσεις με επιρροή στην ΕΕ, όπως στην περίπτωση της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Ιταλίας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ