Χρόνια πολλά Μαρίνα (Βερνίκου) με τις καλύτερες καλοκαιρινές θαλασσινές φωτογραφίες της

Υπέροχες λήψεις!

Τη γιορτή της είχε χθες, Δευτέρα 17 Ιουλίου η Μαρίνα Βερνίκου!

Η Μαρίνα Βερνίκου είναι μία από τις πιο ταλαντούχες φωτογράφους η οποία μας έχει χαρίσει λήψεις που κόβουν την ανάσα!

Εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες καλοκαιρινές φωτογραφίες από ελληνικά τοπία όπως τα αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός της σπουδαίας φωτογράφου.

IMG_5237.JPG

IMG_5233.JPG

IMG_5230.JPG

IMG_5234.JPG

IMG_5228.JPG

IMG_5226.JPG

IMG_5241.JPG

IMG_5235.JPG

IMG_5238.JPG

IMG_5222.JPG

IMG_5239.JPG

IMG_5224.JPG

IMG_5232.JPG

IMG_5221.JPG

Πριν λίγες εβδομάδες μάλιστα κυκλοφόρησε το 7ο βιβλίο, "CRETE" με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την αγαπημένη φωτογράφο, Μαρίνα Βερνίκου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα λεύκωμα με εκπληκτικά στιγμιότυπα από το τοπίο της Κρήτης που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός της κ. Βερνίκου. 

Διαβάστε ακόμη: Ωωω, η Κρήτη στο φακό της Μαρίνας Βερνίκου: Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη Μεγαλόνησο

Εκτός από το να φωτογραφίζει και να σχεδιάζει η Μαρίνα Βερνίκου είναι και η ιδρυτής της Cre-Aid, ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο τιτλοφορήθηκε Cre-Αid από τη σύνθεση των αγγλικών λέξεων create (=δημιουργώ) και aid (=βοηθώ).

Διαβάστε ακόμη: Μαρίνα Βερνίκου: Η Κρήτη μέσα από το φακό της σπουδαίας φωτογράφου - Δείτε το απίθανο λεύκωμα με φόντο τα μπλε νερά του υπέροχου νησιού (φωτό)

Εμπνευση για την Cre-Αid υπήρξε η γνωριμία της με τους Γιατρούς του Κόσμου. «Τους γνώρισα φωτογραφίζοντας τα παιδιά που δέχονται τις υπηρεσίες και τη βοήθειά τους. Εστιάζοντας τον φακό σε δεκάδες πονεμένα παιδικά μάτια, αντιλήφθηκα πόσο πολλή ανάγκη μάς έχουν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν αποκλείεται καθόλου να βρίσκονται πίσω από τη διπλανή μας πόρτα», εξομολογείται η ίδια στο "thema people", υπογραμμίζοντας ότι «έχω φωτογραφίσει τα συγκεκριμένα παιδιά πολλές φορές, στην τελευταία όμως έδωσα υπόσχεση στον εαυτό μου πως θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να τα βοηθήσω. Εχοντας αυτό στον νου μου, σκέφτηκα ότι αξίζει να δημιουργήσω τον δικό μου οργανισμό, να συστρατεύσω και άλλους στο όραμά μου. Η Cre-Αid μόλις είχε δημιουργηθεί. Ενα μη κερδοσκοπικό σωματείο που υπηρετεί τις θεμελιώδεις αρχές του αμοιβαίου σεβασμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Η Cre-Αid σκοπεύει να στέκεται ως αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε ομάδα που έχει άμεση ανάγκη βοήθειας - είτε αυτή είναι οι Γιατροί του Κόσμου, είτε παιδιά που πάσχουν από βαριά νοσήματα, όπως αυτά που τυγχάνουν φροντίδας από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ