Ναυάγιο στην Πύλο: Στα δικαστήρια της Καλαμάτας οι 9 συλληφθέντες - Στη Μαλακάσα μεταφέρονται οι διασωθέντες (φωτό & βίντεο)

Οι Αρχές οδηγήθηκαν στις συλλήψεις μετά τις καταθέσεις των διασωθέντων

Ναυάγιο στην Πύλο: Στα δικαστήρια της Καλαμάτας οι 9 συλληφθέντες - Στη Μαλακάσα μεταφέρονται οι διασωθέντες (φωτό & βίντεο)

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης (15/6) στα δικαστήρια της Καλαμάτας μεταφέρθηκαν οι εννιά συλληφθέντες για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

Μετά από μια μακρά προανακριτική διαδικασία το Λιμενικό προέβη στις συλλήψεις εννιά ατόμων, όλοι αιγυπτιακής καταγωγής, που φέρεται να είναι διακινητές, μέλη παράνομου δουλεμπορικού κυκλώματος.
 

nauagio

nauagio-

Στη Μαλακάσα μεταφέρονται οι διασωθέντες

Η βύθιση του μοιραίου αλιευτικού σκάφους με μετανάστες είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 78 άτομα και να διασωθούν 104, εκατοντάδες παραμένουν αγνοούμενοι με τις ελπίδες εύρεσης του  να εξανεμιζονται…

Στη δομή της Μαλακάσας θα συνεχιστεί η ζωή των διασωθέντων από το πολύνεκρο ναυάγιο  ανοιχτά της Πύλου, που άφησε πίσω του 78 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους.

Οι διασωθέντες αναμένεται να ξεκινήσουν από την Καλαμάτα με τα μισθωμένα από τον δήμο λεωφορεία, τα οποία θα τούς μεταφέρουν  στη δομή της Μαλακάσας. 

Ήδη το πρώτο λεωφορείο έφτασε στο λιμάνι και σε λίγο αναμένεται το δεύτερο..

  

Σύμφωνα με το best-tv.gr ανάμεσά τους είναι και οι 8 ανήλικοι που θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση τους και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε δομές ανηλίκων.

 

Η εισαγγελέας ζήτησε οι συγκεκριμένοι μάρτυρες να παραμείνουν στην Καλαμάτα και να μην οδηγηθούν μαζί με τους υπόλοιπους μετανάστες στην δομή της Μαλακάσας, για να βρίσκονται στη διάθεση της δικαιοσύνης ανά πάσα στιγμή.

Φωτό από best-tv.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ