Αποκλειστικό: Το eirinika στα άδυτα του εμβληματικού πλήρως ανακαινισμένου Ritz στο Παρίσι - Εδώ που μένουν οι stars, οι αριστοκράτες & η Lady D

Στο Ritz, σε κάθε γωνιά του νομίζεις πως είσαι σε βασιλικό παλάτι...

Το eirinika στα αδυτα ενος ξενοδοχείου - μύθου...

Με την καλή έννοια αλλά και με εκείνη που συνόδευσε το τέλος μιας πριγκίπισσας της πιο αγαπημένης της πριγκίπισσας του λαού της Lady D. 

 

 

Αφού από εδω από την περίφημη πλατεία όπου βρίσκεται το πολυτελέστατο ξενοδοχείο των αστέρων, η όμορφη Diana έζησε την τελευταία της νύχτα με τον τελευταίο της έρωτα πριν και οι δυο τους χαθούν στο σκοτάδι, βρίσκοντας το θάνατο μετά από λίγη ώρα σε τροχαίο στην Pont d ‘Alma .

Ας γυρίσουμε όμως σε αυτό το ξενοδοχείο που μοιάζει με παλάτι. Αρκεί μια βόλτα στο εσωτερικό του για να εντυπωσιαστείς από τους χώρους και την διακόσμηση για να περιπλανηθείς στις περίφημες Galleries του, δηλαδή τρεις ατελείωτους διαδρόμους όπου δεξιά και αριστερά βλέπεις βιτρίνες από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας και κοσμημάτων.

Οι βιτρίνες αυτές δεν οδηγούν σε καταστήματα απλά με αυτό τον τρόπο διαφημίζονται πανάκριβες μάρκες για να τους βρεις μετά και να πας να ψωνίσεις.

 

 

 

 

 

 

Εμείς όμως δεν ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία εισοδήματος που μπορεί να αγοράσει ενα ρολόϊ με διαμάντια - αλήθεια πώς να κυκλοφορήσεις με τέτοια φορτωμένα κοσμήματα - ανήκουμε όμως την κατηγορία ότι καλό είναι να ψαχουλεύουμε να βρίσκουμε και να παρουσιάζουμε ένα μέρος παραμυθένιο σαν αυτό το ξενοδοχείο για όποιον κι αν προορίζεται.

Και στο Ritz, σε κάθε γωνιά του νομίζεις πως είσαι σε βασιλικό παλάτι, νομίζεις πως βρίσκεσαι σε μια άλλη εποχή, ονειρεύεσαι ότι από κάποια υπέροχη σκάλα θα κατέβει η Κοκό Σανέλ .

 Προφανώς δεν θα σε χαιρετήσει…. Μπορεί όμως να δεις την Gigi  Hadid , πιο πιθανό αφού εδώ φωτογραφίζονται τα διασημότερα μανεκέν, συχνάζουν οι μεγαλύτεροι stars, πίνουν τον καφέ τους στο αίθριο ή το ποτό τους με ένα τριαντάφυλλο μέσα, πάντα στο μικροσκοπικό μπαρ Χεμινγουέι. 

Εκεί κατέληξα και εγώ…. 

Αφού πολλοί ευγενείς, οι φυλακές και όσοι παρακολουθούν από παντού στις κάμερες του ξενοδοχείου με άφησαν να νιώθω σαν την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων και να φωτογραφίζω, να φωτογραφίζω, να φωτογραφίζω.

Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Hotel Ritz Place Vendôme

 

 

 

 

 

 

H ιστορία του

Το ξενοδοχείο ιδρύθηκε το 1898 από τον Ελβετό ξενοδόχο César Ritz σε συνεργασία με τον Γάλλο σεφ Auguste Escoffier. Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε πίσω από την πρόσοψη ενός αρχοντικού του 18ου αιώνα. Ήταν ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία στην Ευρώπη που παρείχαν ιδιωτικό μπάνιο, ηλεκτρικό ρεύμα και τηλέφωνο για κάθε δωμάτιο.

Γρήγορα απέκτησε τη φήμη της πολυτέλειας και προσέλκυσε πελατεία που περιλάμβανε βασιλείς, πολιτικούς, συγγραφείς, αστέρες του κινηματογράφου και τραγουδιστές. Αρκετές από τις σουίτες του έχουν πάρει το όνομά τους προς τιμήν διάσημων επισκεπτών του ξενοδοχείου, όπως η Κοκό Σανέλ, ενώ το κοκτέιλ lounge Bar Hemingway αποτίει φόρο τιμής στον συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ.

 

 

 

 

 

Από το 2012, το ξενοδοχείο 159 δωματίων υποβλήθηκε σε τετραετή ανακαίνιση πολλών εκατομμυρίων ευρώ και επαναλειτούργησε στις 6 Ιουνίου 2016.

Ενώ το ξενοδοχείο δεν έχει υποβάλει αίτηση για τη διάκριση "Παλάτι" από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομίας, Βιομηχανίας και Απασχόλησης, η Suite Impériale έχει καταχωρηθεί από τη γαλλική κυβέρνηση ως εθνικό μνημείο.

 

 

 

 

 

 

Λόγω της ιδιότητάς του ως σύμβολο της υψηλής κοινωνίας και της πολυτέλειας, το ξενοδοχείο εμφανίζεται σε πολλά αξιόλογα έργα μυθοπλασίας, συμπεριλαμβανομένων μυθιστορημάτων (Tender Is The Night του F. Scott Fitzgerald και The Sun Also Rises του Hemingway), ενός θεατρικού έργου (το έργο Semi-Monde του Noël Coward) και ταινιών (η κωμωδία Love in the Afternoon του Billy Wilder το 1957 και η κωμωδία How to Steal a Million του William Wyler το 1966).

Δείτε περισσότερες φωτό στο Slide Show

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ