Story of the day: Αρκούδα κατασπάραξε 26χρονο Ιταλό που έκανε τζόκινγκ - τώρα θέλουν να την θανατώσουν (φωτό - βίντεο)

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο Αντρέα Πάπι υπέκυψε στα τραύματα που του προκάλεσε η επίθεση από μια αρκούδα.

Μια αρκούδα επιτέθηκε και σκότωσε έναν δρομέα σε δασικό μονοπάτι στη βορειοανατολική Ιταλία, η πρώτη περίπτωση του είδους της. 

Ο Αντρέα Πάπι, 26 ετών, σκοτώθηκε την Τετάρτη ενώ έτρεχε στην ορεινή περιοχή κοντά στο χωριό του, το Caldes, στην περιοχή Trentino.

 

 

Η οικογένειά του σήμανε συναγερμό όταν δεν επέστρεψε και μια ομάδα έρευνας βρήκε το πτώμα του κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Είχε υποστεί βαθιά τραύματα στο λαιμό, τα χέρια και το στήθος και η νεκροψία που διενεργήθηκε την Παρασκευή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είχε δεχθεί επίθεση από αρκούδα, πρόσθεσε η πηγή, επιβεβαιώνοντας τα ιταλικά δημοσιεύματα.

 

 

Τον Μάρτιο, ένας άνδρας δέχθηκε επίθεση από αρκούδα στην ίδια περιοχή, προκαλώντας συζήτηση για τους κινδύνους που εγκυμονούν τα ζώα, τα οποία επανεντάχθηκαν εκεί μεταξύ 1996 και 2004.

 

Το 2014, μια θηλυκή καφέ αρκούδα γνωστή ως Daniza κατασπάραξε έναν άνδρα που έψαχνε για μανιτάρια στην ίδια περιοχή. Η αρκούδα, η οποία μεταφέρθηκε από τη Σλοβενία στα δάση γύρω από το Τρεντίνο το 2000, πέθανε αφού της χορηγήθηκε αναισθητικό κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας να συλληφθεί, σύμφωνα με τον The Guardian.

Οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να  θανατώσουν το ζώο, μόλις το εντοπίσουν, δήλωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας Τρεντίνο, Μαουρίτσιο Φουγκάτι, στους δημοσιογράφους το βράδυ της Παρασκευής.

Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF είχε ήδη αναγνωρίσει ότι έπρεπε να θανατωθεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ