Η νυχτερινή επίθεση κατά των Κούρδων, μήνυμα στην Ελλάδα λένε Τούρκοι αναλυτές – Ποιο μυστικό αποσιωπούν – Γιατί δεν μπορεί να γίνει το ίδιο και στην χώρα μας (βίντεο)

Απάντηση από τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή

Νερό στον μύλο της τουρκικής προκλητικότητας, όπως την εννοεί ο υπουργός Εξωτερικών στην Τουρκία, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ρίχνει σήμερα Τούρκος αναλυτής, τον οποίον επικαλείται η εφημερίδα Μιλιέτ, και ο οποίος δηλώνει ότι η επίθεση των τουρκικών αεροσκαφών στην Συρία και στο Ιράκ αποτελεί μήνυμα για την Ελλάδα.

O Αμπντουλάχ Αγάρ εξηγεί ότι ήταν μια σύνθετη επιχείρηση, η οποία έγινε σε δύο κατευθύνσεις, παραδέχεται όμως ότι έγινε επειδή οι Ρώσοι άνοιξαν την αεράμυνα που έχουν στήσει επάνω από την Συρία. Ο Αγάρ σημειώνει ότι το βάθος που έφτασαν τα τουρκικά αεροπλάνα και το πόσων ειδών αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν, για να μπορέσουν τα F-16 να χτυπήσουν, εννοώντας αεροσκάφη υποστήριξης, δηλαδή ραντάρ και ανεφοδιασμού.

Στη συνέχεια Τούρκος αναλυτής σημειώνει ότι η επιχείρηση αυτή δεν ήταν άσκηση, ήταν πραγματικότητα και τονίζει ευθέως ότι με νόημα ότι «είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα προς χώρες όπως η Ελλάδα, που έχουν υιοθετήσει εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία. Αυτό δεν είναι άσκηση, αυτό είναι γεγονός», λέει ο Αγάρ, σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλιέτ.

Πολύ σοφά ποιώντας, ο Τούρκος αναλυτής δεν λέει πουθενά ότι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς την παραμικρή απώλεια. Και δεν το λέει, γιατί από την αρχή είπε ότι οι Ρώσοι άνοιξαν για τα τουρκικά αεροσκάφη  τον εναέριο χώρο που θεωρητικώς έχουν υπό τον έλεγχό τους.

Απάντηση στις Τουρκικές δηλώσεις έδωσε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ - Τέως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Δείτε τι είπε:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ