Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Σπανάκι σφουγγάτο με φέτα - Χωρίς γλουτένη και πάρα πολύ νόστιμο

Αν έχεις βαρεθεί τις κλασικές συνταγές με αυγά, δοκίμασε αυτό το φαγητό και θα γίνει από τα αγαπημένα σου!

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φρ. κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 150 γραµ. νιφάδες βρόμης ή τραχανά
  • 300 γραµ. φέτα
  • 4 αυγά
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
  • 3 κ.σ καλαμποκάλευρο για το ταψί

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Φανταστικό σπανάκι σφουγγάτο με φέτα

συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας. Στη συνέχεια για το σπανάκι σφουγγάτο με φέτα,

  • Ξεκινάμε να καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά. Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
  • Σε πλασοτέ μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε να πέσει ο όγκος τους για 4-5΄ ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε να πιει τα υγρά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

  • Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βότανα. Προσθέτουμε το σπανάκι κι ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα (κρατάμε λίγα τρίμματα για την επιφάνεια).

  • Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο 32 εκατ. πασπαλίζουμε τις 2 κ.σ καλαμποκάλευρο.
  • Αδειάζουμε το σπανάκι σφουγγάτο και ισιώνουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο.
  • Ψήνουμε το σφουγγάτο μας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200ºC  στη μεσαία σχάρα για περίπου 35΄ λεπτά.

Αφού βγάλουμε το φαγητό μας από το φούρνο, αφήνουμε το σφουγγάτο να κρυώσει για να το κόψουμε.

Σφουγγάτο με σπανάκι και φέτα για όλους εσάς που σας αρέσει η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, αγαπάτε όμως και τα trends στο φαγητό. Το σφουγγάτο λοιπόν είναι η πανελλήνια λέξη που είχαμε πριν από την ομελέτα. Σφουγγάτα φτιάχνουν ακόμα σε πολλά μέρη της Ελλάδας και αναφέρεται σε φαγητό που φτιάχνεται από χτυπημένα τηγανισμένα αυγά.

Έτσι και το σπανάκι σφουγγάτο με φέτα, ακολουθεί την παράδοση παντρεύοντας φρέσκα υλικά του τόπου μας με τη βρώμη. Το αποτέλεσμα; Ένα πεντανόστιμο, χορταστικό και υγιεινό πιάτο που μοσχοβολάει από τα φρέσκα αρώματα των μυρωδικών. Και το κυριότερο, είναι μια συνταγή που γίνεται εύκολα και γρήγορα για να τη σερβίρετε από το πρωί μέχρι και το βράδυ!

Το σπανάκι σφουγγάτο με φέτα είναι ιδανική συνταγή για πρωινό ή το brunch σου! Δοκίμασε να το συνδυάσεις με τις υπόλοιπες συνταγές μου!

Who is who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι.

Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας.

 Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ