Η Anna Piaggi ξαναζεί μέσα από τα εξωφρενικά καπέλα της - μία ιστορία μόδας «καπελωμένη» από την εκκεντρικότητα και τα χρώματα

Η Anna Piaggi, κολλητή του Manolo Blahnik και του Karl Lagerfeld και δαιμόνια style icon, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην ιστορία της μόδας.

Της Ναταλίας Δαμίγου Παπώτη στην Athens Voice

Η Anna Piaggi, κολλητή του Manolo Blahnik και του Karl Lagerfeld και δαιμόνια style icon, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην ιστορία της μόδας. Ήταν η γυναίκα που εξώθησε το mix’n’match στα άκρα (πολύ πριν γίνει καν τάση) και που στη δισέλιδη στήλη που διατηρούσε στην ιταλική Vogue και στη συνέχεια στο Vanity, κατά τα 70s και τα 80s, έμπλεκε φωτογραφίες μόδας, εικόνες, λέξεις και σχέδια και έφτιαχνε υπέροχα κολάζ, δεκαετίες πριν την εμφάνιση της Tavi Gevinson - και σε προ-ιντερνετικές εποχές.



Φέτος, ένα χρόνο μετά το θάνατό της, παρουσιάζεται στο Μιλάνο η συλλογή με τα καπέλα της, που όπως η ίδια δήλωνε, ήταν ένα από τα αγαπημένα στοιχεία της πληθωρικής της εμφάνισης. Η έκθεση, η οποία συμπίπτει με την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Νοέμβρη, παρουσιάζει τα καπέλα της Άννας (για την ακρίβεια κάποια από αυτά, αφού όλα μαζί είναι σχεδόν 800) σε χώρους που έχουν διαμορφωθεί ειδικά ώστε να μοιάζουν με το εσωτερικό του διαμερίσματος που διατηρούσε στο Μιλάνο.



Την επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβε ο Stephen Jones, ο διάσημος Άγγλος πιλοποιός και πολύ στενός φίλος της Άννας. «Οι περισσότεροι πελάτες μου κάθονταν υπομονετικά όταν τοποθετούσα ένα καπέλο στο κεφάλι τους. Η Άννα το έπαιρνε στα χέρια της, έβαζε το πίσω μπρος, το αναποδογύριζε, καρφίτσωνε πάνω του ένα κόσμημα ή προσέθετε ένα βέλο-το έκανε δικό της», λέει ο Stephen Jones περιγράφοντας γλαφυρά το ταπεραμέντο και τη δημιουργικότητα της Άννας.

Info: Η έκθεση Hat-ology θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, στο Palazzo Morando Costume Moda Immagine του Μιλάνο

*Για την Ιταλίδα θρύλο διαβάσετε ΕΔΩ αφιέρωμα απο τον Γιάννη Νένεπου δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Lookmag τον Μάρτιο του 2006














Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ