Υπόθεση σύζυγου Σάντσεθ: «Ίσως βασιστήκαμε σε fake news» - Όσα είπε η οργάνωση που κατήγγειλε την γυναίκα του Πρωθυπουργού της Ισπανίας για διαφθορά

Ο Πρωθυπουργός θα απέχει για 5 μέρες από τα καθήκοντα του, σκέφτεται να παραιτηθεί...

Η υπόθεση της συζύγου του Πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ προκάλεσε πολιτική κρίση στην Ισπανία.

Τώρα ο Πέδρο Σάντσεθ σκέφτεται το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, αλλά ο Μιγκέλ Μπερνάντ, Πρόεδρος της «Manos Limpias» παραδέχθηκε ότι η αγωγή που κατέθεσε η οργάνωσή του κατά της Μπεγκόνια Γκόμεθ, συζύγου του Σάντσεθ, ενδεχομένως να βασίστηκε σε fake news.

«Εναπόκειται πλέον στον δικαστή να επαληθεύσει κατά πόσον οι προαναφερθείσες δημοσιογραφικές πληροφορίες αληθεύουν ή όχι», είπε ο Μπερνάντ. «Αν είναι αναληθείς, τότε θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους εκείνοι που δημοσίευσαν τις πληροφορίες, αλλά αν υπάρχουν αμφιβολίες, θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχιστεί η δικαστική υπόθεση», έγραψε ο Μπερνάντ σε δήλωσή του. 

Η καταγγελία του «Μanos Limpias» και η προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε σε βάρος της συζύγου του σοσιαλιστή πρωθυπουργού, αποτέλεσε το όριο του Σάντσεθ.

Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας με επιστολή του, που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ, κατήγγειλε τις «άνευ προηγουμένου επιθέσεις από την Δεξιά και την άκρα δεξιά» «εναντίον της γυναίκας που αγαπώ». 

Ο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι θα απέχει για τα επόμενα 24ωρα των καθηκόντων του δίνοντας στον εαυτό πενθήμερη προθεσμία για να σκεφτεί αν θα παραμείνει στο τιμόνι της ισπανικής κυβέρνησης.

«Από το 2018 προσπαθούν [η Δεξιά κι η Ακροδεξιά] να απονομιμοποιήσουν την κυβέρνηση και να την εξευτελίσουν», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Φέλιξ Μπολάνιος. Από το Λαϊκό Κόμμα ο εκπρόσωπος του PP, Μπορχα Σεμπερ αντέτεινε ότι το θέμα δεν είναι ποιος έκανε την καταγγελία, αλλά αν τη θεωρεί αξιόπιστη ο δικαστής. Κι υποστήριξε ότι «αντί να αποσυρθεί για πέντε μέρες και να αφήσει παράλυτη τη χώρα», ο Σάντσεθ πρέπει να δώσει εξηγήσεις.

Γιατί κατηγορήθηκε η αγαπημένη του Πρωθυπουργού της Ισπανίας;

Χθες ξεκίνησε η προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της συζύγου του Πέδρο Σάντσεθ για «άσκηση επιρροής» και «διαφθορά», έπειτα από αγωγή που κατέθεσε μια οργάνωση κατά της διαφθοράς που θεωρείται πως πρόσκειται στην ακροδεξιά.

Η έρευνα «σε βάρος της Μπεγκόνια Γκόμεθ» για φερόμενη «άσκηση επιρροής και διαφθορά"» ξεκίνησε στις 16 Απριλίου έπειτα από αγωγή της ένωσης "Manos limpias" (Καθαρά Χέρια), ανέφερε σε μια σύντομη ανακοίνωση το δικαστήριο της Μαδρίτης.

Διαβάστε ακόμα: "Καμπανάκι" στην Ισπανία: Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ κατηγορείται για διαφθορά - Στο "μικροσκόπιο" οι κινήσεις της

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ