Δύο γυναίκες, η Χρυσή & η Ελένη, "κονταροχτυπιούνται" για την θέση του πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ο δεύτερος γύρος της διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί αύριο 23 Μαΐου.

Δύο γυναίκες διεκδικούν την θέση του Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Με απόφασή της αργά χθες, Δευτέρα 21 Μαΐου, το βράδυ, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή προκήρυξε επίσημα την διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί αύριο 23 Μαΐου, με υποψήφιες πρυτάνεις τις καθηγήτριες Χρυσή Βιτσιλάκη και Ελένη Θανοπούλου.

Τρίτος στην πρώτη διαδικασία ήταν ο καθηγητής Γιάννης Σειμένης. Ας σημειωθεί ότι θα είναι η πρώτη φορά που στη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα αναδειχθεί γυναίκα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,

Στη θέση των αντιπρυτάνεων ήδη εξελέγησαν οι καθηγητές Ελένη Θεοδωροπούλου, Ελένη Μαύρη, Δημήτρης Παπαγεωργίου και Χαράλαμπος Σκιάνης.

Βιογραφικό της Χρυσής Βιτσιλάκη

Καθηγήτρια & Πρόεδρος του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού  του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Διευθύντρια Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας» του ΤΕΠΑΕΣ
Διευθύντρια Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Τέως Αντιπρύτανις Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Τέως Κοσμητόρησσα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Παν/μιου Αιγαίου

(Η Χρυσή Βιτσιλάκη)

Σπουδές

Πτυχίο Κοινωνιολογίας  B.A. (Bachelors Degree in Sociology) με Έπαινο από το Trinity College, Hartford, Connecticut, U.S.A.
Mεταπτυχιακός τίτλος σπουδών  M.A.  (Master of Arts) στις Κοινωνικές Επιστήμες από το University of Chicago, Illinois, U.S.A.
Διδακτορικό Δίπλωμα  Ph.D.  (Doctor of Philosophy) στην Kοινωνιολογία από το Tμήμα Kοινωνικών Eπιστημών του University of Chicago,  Illinois, U.S.A.

Βιογραφικό της Ελένης Θανοπούλου

Η Δρ. Ελένη A. Θανοπούλου είναι Καθηγήτρια στη Λειτουργική Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου όπου διετέλεσε από τον Σεπτέμβριο του 2014 ως τον Αύγουστο του 2016 Πρόεδρος του Τμήματος.

Σπούδασε Οικονομικά (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Οικονομική της Ανάπτυξης (D.E.A, University of Paris I, Panthéon- Sorbonne) και είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στις Ναυτιλιακές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς όπου δίδαξε για δύο χρόνια.

Στη συνέχεια υπηρέτησε στο Cardiff University σαν Lecturer και Senior Lecturer διατελώντας εκεί και Director μεταπτυχιακών ναυτιλιακών προγραμμάτων. Επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την εκλογή της στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχ.Υπηρεσιών της Χίου.

‘Εχει δημοσιεύσει άρθρα, βιβλία και συλλογικούς τόμους πάνω σε θέματα ναυτιλιακών κρίσεων, συμμαχιών στη ναυτιλία τακτικών γραμμών, λιμένων, ποιοτικής ναυτιλίας, καινοτομίας στη ναυτιλία κλπ.

‘Εχει επίσης διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του ΙΑΜΕ (International Association of Maritime Economists), Guest Editor, μέλος Editorial Boards όπως και κριτής πολλών διεθνών ακαδημαϊκών περιοδικών και έχει διδάξει ή διδάσκει σε άλλα πανεπιστήμια στην Ευρώπη και την Ασία έχοντας διατελέσει επίσης εξωτερική αξιολογήτρια μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Ευρώπη.

(Η Ελένη Θανοπούλου)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ