Φυστίκια Αιγίνης: Μα ναι, υπάρχει ο φυσικός τρόπος για να ρίξουμε την χοληστερίνη

Ιδανικό, απολαυστικό σνακ που αποδεικνύεται και ιδιαιτέρως... ωφέλιμο για την καρδιά που πρέπει να βρίσκεται πάντα σε περίοπτη θέση στη κουζίνα σας.

Τα τόσο γευστικά φυστίκια Αιγίνης, εκτός του ότι μας βγάζουν από διλήμματα όταν θέλουμε να φάμε κάτι απολαυστικό, χωρίς να επιβαρυνθούμε με πολλές θερμίδες (αποδίδουν περίπου 3 θερμίδες το καθένα), μπορούν ταυτόχρονα να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα.

Παλιότερη έρευνα που έγινε στην Πενσιλβανία έδειξε ότι καταναλώνοντας 40 γραμμάρια φυστίκια Αιγίνης την ημέρα για 4 εβδομάδες και διπλασιάζοντας την ποσότητα για 4 επιπλέον εβδομάδες, η LDL χοληστερόλη πέφτει κατά 9% το πρώτο διάστημα και 12% το επόμενο.

Πέραν αυτού, η κατανάλωσή τους και τα δύο διαστήματα μείωσε κατά 15% τα επίπεδα της ιντερλευκίνης–1, ενός δείκτη φλεγμονής που αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Ο λόγος που τα φυστίκια Αιγίνης είναι τόσο ωφέλιμα, όπως αναφέρει το clickatlife, είναι η χαμηλή περιεκτικότητά τους σε κορεσμένα λίπη και υψηλή σε ακόρεστα, ενώ δεν περιέχουν καθόλου τρανς λιπαρά οξέα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ