Γυναίκες που ζυγίζονται συχνά μπορεί να οδηγηθούν σε κατάθλιψη: Για προσέξτε το‏

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι γυναίκες που ζυγίζονται συχνά μπορεί να οδηγηθούν σε αυξημένη ανησυχία για το βάρος τους και κατάθλιψη και να δεχτούν πλήγμα στην ικανοποίηση από το σώμα και στην αυτοεκτίμησή τους.
 

Η ερευνήτρια Carly R. Pacanowski, του University of Minnesota, δήλωσε ότι γυναίκες που δήλωσαν ότι ζυγίζονταν συχνά, ανέφεραν ότι ακολουθούσαν εξαιρετικά επικίνδυνες συμπεριφορές ελέγχου του βάρους, σε ποσοστό 80%.

Η Pacanowski δήλωσε ότι η παχυσαρκία στην ενήλικο ζωή αποτελεί θέμα ανησυχίας για τη δημόσια υγεία αλλά ότι η δυσαρέσκεια με το σώμα και οι ανησυχίες για το βάρος είναι προγνωστικοί παράγοντες διατροφικών διαταραχών.
Οι ερευνητές παρακολούθησαν 1.902 νέους ενήλικες για διάστημα 10 ετών. Από αυτούς, ποσοστό 43% ήταν άντρες και 57% γυναίκες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, γυναίκες που ανέφεραν αύξηση στη συχνότητα που ζυγίζονταν, στη δεκαετή περίοδο, αναμενόταν να έχουν περισσότερες ανησυχίες σχετικά με το βάρος και συμπτώματα κατάθλιψης. Επίσης, μείωση της ικανοποίησης από το σώμα και περιορισμένη αυτοεκτίμηση.

Η Pacanowski δήλωσε ότι οι γιατροί θα πρέπει να ρωτούν τους εφήβους ασθενείς στο ιατρείο σχετικά με τη συχνότητα που ζυγίζονται, για να διαπιστώσουν τυχόν οφέλη ή αρνητικά αποτελέσματα, προσθέτοντας ότι η παρατήρηση αλλαγών στη συγκεκριμένη συμπεριφορά θα μπορούσε να είναι βοηθητική για τη διερεύνηση πιο ανησυχητικών αλλαγών στην ευεξία, σε νέους ενήλικες.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition Education and Behavior.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ